برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تركيب و خواص ضدميكروبي اسانس آويشن شيرازي (Zataria mulrifolra)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع
 
چکیده: 

آويشن شيرازي با نام علمي Zataria mulrifolra يك گونه گياه درختچه اي معطر است كه در مناطق جنوبي ايران مي رويد. در اين تحقيق اثر ضد ميكروبي و همچنين تركيب هاي تشكيل دهنده اسانس اين گياه مورد بررسي قرار گرفته است.
ابتدا سرشاخه گلدار آويشن شيرازي، در زمان گلدهي كامل از اطراف شيراز (استان فارس) جمع آوري شده و سپس اسانس به روش تقطير با آب
(Hydro-distillation) استخراج گرديد. تجزيه و شناسايي تركيب هاي تشكيل دهنده اسانس حاصل توسط دستگاه هاي GC-MS و GC صورت گرفت كه نتايج آن وجود درصد بالايي از تركيب هاي ضدميكروبي را در اسانس اين گياه نشان مي دهد. به نظر مي رسد حضور 52.4% تيمول و 6.1% كارواكرول در اسانس آويشن شيرازي باعث وجود خواص ميكروبي آن مي شود. براي بررسي اثر ضد ميكروبي اسانس آويشن شيرازي، با استفاده از DMSO غلظت هاي 12.5% و 5% از اسانس تهيه شده و به روش ديسك ديفيوژن اثر اين غلظت ها بر روي رشد دو نوع ميكروب (Salmonella paratyphi) با اندازه گيري قطر عدم هاله رشد، بدست آمد. ميكروب هاي مورد مطالعه عبارت بودند از S. Paratyphi A و B نتايج حاصل از اين مرحله نشان داد كه غلظت هاي 12.5% و 5% اسانس آويشن شيرازي باعث ايجاد هاله عدم رشد به ترتيب به مقادير صفر، 9.3 ميلي متر و 15.6 ميلي متر براي S. Paratyphi و 8 ميلي متر، 8.6 ميلي متر و 21.6 ميلي متر براي S. Paratyphi B مي شود. نتايج حاصل نشان از قدرت مهاركنندگي و ميكروب كشي بالاي اسانس Zataria multiflora داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 613
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی