برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
خرداد 1386 , دوره  23 , شماره  1 ; از صفحه 75 تا صفحه 85 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي رابطه شاخص تعادل غذايي با عملكرد و برخي خصوصيات كيفي انگور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کهکیلویه و بویراحمد، یاسوج
 
چکیده: 

به منظور بررسي رابطه شاخص تعادل غذايي با عملكرد و خصوصيات كيفي انگور، و با هدف تعيين وضعيت تعادل عناصر غذايي در باغ ها و اثر آن بر كاهش عمكرد و كيفيت انگور منطقه، آزمايشي به مدت چهار سال در تاكستان هاي استان كهگيلويه و بويراحمد به اجرا درآمد. در اين آزمايش ابتدا حد بهينه عناصر غذايي براي انگور تعيين و سپس نشانه هاي دريس (Diagnosis and Recommendation Integrated System: DRIS) براي عناصر مختلف و همچنين شاخص تعادل غذايي براي باغ هاي كم بارده محاسبه شد. در مرحله بعد، رابطه اين شاخص با عملكرد و خصوصيات كيفي انگور، مشخص شد. نتايج به دست آمده نشان داد كه رابطه اي منفي و معني دار در سطح احتمال 1%، بين شاخص تعادل غذايي و عملكرد انگور وجود دارد. همچنين رابطه اي منفي بين اين شاخص و خصوصياتي چون ميزان قند انگور، مواد جامد محلول (Total Soluble Solid: TSS) و نسبت TSS/TA وجود دارد كه مورد آخر در سطح احتمال 5% معني دار بود. رابطه بين شاخص تعادل غذايي و اسيديته کل (Total Acid: TA). مثبت ولي معني دار نبود. در مجموع، نتايج حاكي از بالا بودن شاخص تعادل غذايي و نشان دهنده عدم تعادل عناصر در باغ ها بود كه خود يكي از مهم ترين عوامل كاهش عملكرد و كيفيت انگور منطقه است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

گودرزی، ک. (1386). بررسی رابطه شاخص تعادل غذایی با عملکرد و برخی خصوصیات کیفی انگور. نهال و بذر, 23(1), 75-85. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56514



Vancouver : کپی

گودرزی کرم اله. بررسی رابطه شاخص تعادل غذایی با عملکرد و برخی خصوصیات کیفی انگور. نهال و بذر. 1386 [cited 2021October21];23(1):75-85. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56514



IEEE : کپی

گودرزی، ک.، 1386. بررسی رابطه شاخص تعادل غذایی با عملکرد و برخی خصوصیات کیفی انگور. نهال و بذر, [online] 23(1), pp.75-85. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56514.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 80 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی