برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1399 , دوره  12 , شماره  1 ; از صفحه 75 تا صفحه 86 .
 
عنوان مقاله: 

ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد، ایران
 
چکیده: 
هدف از این پژوهش، بررسی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی سرخارگل و آویشن به جیره بر عملکرد، صفات لاشه و همچنین فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی بود. تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه گوشتی سویه راس-308 (نر و ماده به تعداد مساوی) د قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار با چهار تکرار و هر تکرار ده قطعه، تقسیم شده و پرورش یافتند. طول مدت تحقیق، 42 روز بود که به سه دوره پرورشی آغازین (10-1 روزگی)، رشد (23-11 روزگی) و پایانی (42-24 روزگی) تقسیم شد که تیمارهای آزمایشی از ابتدای دوره اعمال شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1-شاهد (جیره پایه(، 2-افزودن 2/0 درصد عصاره آویشن به جیره پایه، 3-افزودن 2/0 درصد عصاره سرخارگل به جیره پایه و 4-افزودن مخلوط 2/0 درصد عصاره آویشن و 2/0 درصد عصاره سرخارگل به جیره پایه بودند که از روز اول به جوجه ها تغذیه شدند. خوراک مصرفی، وزن زنده و ضریب تبدیل غذایی جوجه ها به صورت هفتگی ثبت شد. در پایان دوره پرورش، یک پرنده نر از هر تکرار آزمایشی جهت خون گیری و تجزیه لاشه کشتار شدند. نتایج نشان داد که اثر تیمارها بر مصرف خوراک و افزایش وزن زنده جوجه ها در کل دوره معنی دار نبود. ضریب تبدیل خوراک جوجه ها به طور معنی دار تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت. به طوری که بهترین آن در گروه شاهد و بدترین آن در گروه سرخارگل بود. ویژگی های لاشه و وزن اندام های داخلی جوجه ها تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. اثر تیمارهای آزمایشی بر عیار آنتی بادی علیه بیماری های نیوکاسل و آنفولانزا در جوجه ها معنی دار بود. کمترین آنتی بادی علیه نیوکاسل و بیشترین آنتی بادی علیه آنفولانزا در گروه آویشن مشاهده شد. افزودن عصاره های آویشن و سرخارگل به جیره باعث افزایش وزن در وزن غده بورس فابریسیوس جوجه ها نسبت به شاهد شد ولی بر وزن طحال تأثیری نداشت. افزودن عصاره های آویشن و سرخارگل باعث کاهش چشم گیر غلظت تری گلیسریدها و VLDL خون جوجه ها شد. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی دار بر تراکم گلبول های سفید خون شامل لنفوسیت ها، نوتروفیل ها و ائوزینوفیل ها نداشتند. به طور کلی، افزودن عصاره-های آویشن و سرخارگل به جیره جوجه های گوشتی تأثیر معنی دار بر شاخص های عملکردی و ویژگی های لاشه نداشت، ولی باعث افزایش عیار آنتی بادی علیه آنفولانزا و کاهش سطح لیپیدهای خون شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فرخ نیا، ر.، و مسلمی پور، ف.، و مقصودلو، ش.، و قنبری، ف. (1399). ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران, 12(1 ), 75-86. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=564217



Vancouver : کپی

فرخ نیا رضا، مسلمی پور فرید، مقصودلو شهریار، قنبری فرزاد. ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران. 1399 [cited 2021December05];12(1 ):75-86. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=564217



IEEE : کپی

فرخ نیا، ر.، مسلمی پور، ف.، مقصودلو، ش.، قنبری، ف.، 1399. ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران, [online] 12(1 ), pp.75-86. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=564217.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 46 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی