برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
اسفند 1399 , دوره  17 , شماره  109 ; از صفحه 65 تا صفحه 73 .
 
عنوان مقاله: 

استفاده از شیر سویا در تولید پودر کشک فراسودمند و تعیین ویژگی های آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
 
چکیده: 
سویا و محصولات حاصل از آن به عنوان فراورده های فراسودمند مورد توجه قرار گرفته است. با هدف استفاده از سودمندی های شیر سویا، مخلوط شیر گاو و شیر سویا در نسبت های مختلف (صفر، 20، 40، 60، 80 و 100 درصد شیر سویا) تبدیل به ماست و سپس کشک مایع تولید شد. کشک مایع با استفاده از خشک کن پاششی به پودر کشک تبدیل و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی آن اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که مقدار رطوبت پودر کشک از 1/3 درصد در نمونه حاصل از شیر گاو به 96/3 درصد در نمونه تهیه شده از شیر سویا و همچنین پروتیین از 2/29 درصد به 57/65 درصد افزایش و مقدار اسیدیته از 72/1 به 8/0 درصد کاهش یافت (05/0 ≥ P). همچنین افزایش شیر سویا باعث افزایش ویسکوزیته و قوام کشک بازسازی شده شد. افزودن شیر سویا تا 40 درصد از نظر طعم و رنگ تفاوت معنی داری نسبت به نمونه شاهد ایجاد نکرد، اما افزودن شیر سویا در سطوح بیشتر از 40 درصد باعث کاهش معنی دار (05/0 ≥ P) امتیاز طعم و رنگ گردید. شیر سویا باعث کاهش امتیاز پذیرش کلی کشک بازسازی شده گردید که این کاهش تا سطح60 درصد شیر سویا معنی دار نبود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رشیدی، ح.، و معتمدالشریعتی، پ.، و قدس روحانی، م.، و حکیم زاده، و. (1399). استفاده از شیر سویا در تولید پودر کشک فراسودمند و تعیین ویژگی های آن. علوم و صنایع غذایی ایران, 17(109 ), 65-73. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=562372



Vancouver : کپی

رشیدی حسن، معتمدالشریعتی پرویندخت، قدس روحانی محسن، حکیم زاده وحید. استفاده از شیر سویا در تولید پودر کشک فراسودمند و تعیین ویژگی های آن. علوم و صنایع غذایی ایران. 1399 [cited 2022January20];17(109 ):65-73. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=562372



IEEE : کپی

رشیدی، ح.، معتمدالشریعتی، پ.، قدس روحانی، م.، حکیم زاده، و.، 1399. استفاده از شیر سویا در تولید پودر کشک فراسودمند و تعیین ویژگی های آن. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 17(109 ), pp.65-73. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=562372.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی