مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم آب و خاك (علوم و فنون كشاورزي و منابع طبيعي) اطلاعات شماره: زمستان 1380 , دوره 5 , شماره 4 ; از صفحه 175 تا صفحه 188 . عنوان مقاله: اثر فرآيند حرارتي و مدت نگهداري برخواص کيفي روغن سبوس برنج نویسندگان: تجددي طلب كبري, شاهدي باغ خندان محمد, شكراني رضا, دخاني شهرام آدرس: چکیده: از سبوس برنج در توليد انواع روغن هاي خوراکي و صنعتي، غذاي کودک، بيسکويت سازي، کنسانتره هاي پروتئيني، خوراک دام و طيور و ماهي، و انواع فراورده هاي دارويي استفاده مي شود. غني بودن سبوس برنج از نظر کربوهيدرات ها، اسيدهاي آمينه آزاد و وجود آنزيم هاي گوناگون، عامل موثري در بروز تغييرات شيميايي، آنزيمي يا بيولوژيک، و ميکروبي مي باشد. فرآيند حرارتي يکي از روش هاي موثر در کاهش فعاليت هاي ميکروبي و آنزيم هاي فاسد کننده در سبوس است. بدين منظور، در يک آزمايش فاکتوريل در چارچوب طرح کاملا تصادفي، اثر فرآيند حرارتي و مدت نگهداري برخواص کيفي روغن خام سبوس برنج بررسي شد.نتايج آزمايش ها نشان داد که در اثر عمليات پاربويل (فرآيند حرارتي مرطوب) بازده استحصال روغن از 13.72 به 22.04 درصد مي رسد. در اثر پاربويل، اندوسپرم برنج در حين عمليات تبديل در برابر شکستگي مقاوم مي شود، و سبوس حاصله از اين نوع شلتوک داراي مقادير کمتري اندوسپرم و ناخالصي است، که اثر مثبت آن به صورت افزايش درصد روغن نمايان مي شود. در بررسي اثر حرارت بر رنگ روغن استحصالي، مشخص گرديد که روغن سبوس هاي پاربويل شده نه تنها روز اول، بلکه طي دوره نگهداري نيز روشن تر از ديگر تيمارها هستند. روغن حاصله از سبوس تثبيت شده نسبت به واکنش هاي هيدروليتيک مقاوم، و به اتواکسيداسيون حساس است. عمليات پاربويلينگ و فرآيند حرارتي خشک و زياد موجب کاهش عدد يدي طي دوره نگهداري سبوس مي شود. نتايج کيفي و کمي کروماتوگرافي گازي نمونه هاي روغني نشان داد که فرآيند حرارتي اثر چنداني بر تغيير درصد اسيدهاي چرب نمونه هاي روغن سبوس برنج ندارد. کلید واژه: سبوس برنج(Q3)روغن(Q3)خواص کيفي(Q3)فرآيند حرارتي(Q4) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: سبوس گندمکروم شش ظرفیتیکربن فعالایزوترم جذباجزای عملکردتاریخ کاشتکنجددرصد روغنخصوصیات کیفیزیرشکنتناوبعملکرد غده ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي کنسانتره پروتئيني سبوس برنج ايرانيمقايسه اثرات سبوس برنج و سبوس گندم بر فراسنج هاي ليپيدي سرم در زنان هيپر کلسترولميکاستخراج روغن خوراكي از پوسته وسبوس برنج ايرانيتوليد ماده ضد كف از پوسته و سبوس برنج ايرانيتثبيت كيفيت روغن سبوس برنج از طريق كنترل فعاليت آنزيم هاي ليپاژ و ليپوكسيداز مقالات همایشی مرتبط: پایدارسازی سبوس برنجبهینه سازی تولید آنزیم لیپاز با استفاده از سبوس برنج توسط میکرو ارگانیسم اسپرجیلوس نیجربه کارگیری خمیر ترش سبوس برنج در تولید نان حجیم و بررسی ویژگی های حسی و بافتی آن در طی ماندگاریبررسی جایگزینی روغن گیاهی سبوس برنج و روغن سویا بجای روغن ماهی در جیره غذایی قزل آلای رنگین کماناثرات کربوهیدرات های دیواره سلولی سبوس گندم بر فعالیت آنزیم روده و خون جوجه های گوشتی (تغذیه و مدیریت پرورش طیور) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 336 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی