نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1399 , دوره  29 , شماره  5 ; از صفحه 37 تا صفحه 47 .
 
عنوان مقاله: 

تغییرات کیفی ماهی موتو (Encrasicholina punctifer) طی نگهداری در یخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشکده علوم دریایی، گروه شیلات، چابهار
 
چکیده: 
در مطالعه حاضر کیفیت و مدت ماندگاری ماهی موتو معمولی طی 12 روز نگهداری در یخ ( ˚ C1+ تا 1-) با استفاده از شاخص های حسی، شاخص های شیمیایی و شاخص میکروبی بررسی گردید. در ارزیابی حسی شاخص های اندام های داخلی، آبشش، پرده صفاق، پوست، چشم ها، رنگ ستون فقرات، قسمت شکمی، گوشت بررسی گردید. برای ارزیابی شیمیایی، شاخص های pH، مجموع بازهای فرار نیتروژنی (TVB-N)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، پراکسید (PV)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) اندازه گیری شد. ارزیابی میکروبی با شمارش کلی باکتری ها در طول دوره نگهداری انجام گردید. ارزیابی حسی نشان داد که مدت ماندگاری ماهی موتو 9-7 روز است. نتایج ارزیابی حسی و میکروبی دارای همبستگی بالایی (96/0) بود. شمارش کلی باکتری ها در روز هشتم به بالاتر از حد مجاز (106 پرگنه در هر گرم گوشت) رسید. میزان pH ماهی از 27/6 به 56/7 در انتهای آزمایش رسید. مجموع بازهای فرار نیتروژنی (TVB-N) موتو تازه در روز اول نگهداری برابر با 67/8 میلی گرم نیتروژن در 100 گرم گوشت بود و به 65/36 در روز 12 آزمایش رسید. تغییرات میزان اسیدهای چرب آزاد (درصد اسید اولئیک) در محدوده 60/8-63/3 بود. شاخص پراکسید (میلی اکی والان اکسیژن فعال در کیلوگرم چربی) به طور معنی داری از 37/11 در شروع دوره به 96/30 در روز آخر نگهداری افزایش یافت (05/0p<). میزان تیوباربیتوریک اسید (میلی گرم مالون دی الدهید در گرم گوشت) از 35/0 در روز صفر به 16/5 در روز دوازدهم رسید (05/0p<). براساس نتایج حسی، میکروبی و شیمیایی مدت ماندگاری ماهی موتو طی نگهداری در یخ بین 9-7 روز تعیین گردید.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شریفیان، س.، و شریفیان، ص.، و مرتضوی، م. (1399). تغییرات کیفی ماهی موتو (Encrasicholina punctifer) طی نگهداری در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی), 29(5 ), 37-47. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=560634



Vancouver : کپی

شریفیان سلیم، شریفیان صابر، مرتضوی محمدصدیق. تغییرات کیفی ماهی موتو (Encrasicholina punctifer) طی نگهداری در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی). 1399 [cited 2022August07];29(5 ):37-47. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=560634



IEEE : کپی

شریفیان، س.، شریفیان، ص.، مرتضوی، م.، 1399. تغییرات کیفی ماهی موتو (Encrasicholina punctifer) طی نگهداری در یخ. مجله علمی شیلات ایران (فارسی), [online] 29(5 ), pp.37-47. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=560634.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 87 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی