نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1380 , دوره  5 , شماره  2 ; از صفحه 125 تا صفحه 134 .
 
عنوان مقاله: 

اثر غلظت انرژي و مواد مغذي جيره بر عملکرد جوجه هاي آميخته گوشتي آرين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اثر سطوح مختلف انرژي جيره بر عملکرد جوجه هاي آميخته گوشتي آرين و نيز بازدهي اقتصادي جيره ها در دو آزمايش مشابه بررسي گرديد. آزمايش ها به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي، با پنج جيره و دو جنس انجام گرفت. جيره هاي غذايي به ترتيب محتوي 2800، 2900، 3000، 3100 و 3200 کيلوکالري انرژي قابل متابوليسم در کيلوگرم براي دوره آغازين (0-40 هفتگي) و 2900، 3000، 3100، 3200 و 3300 کيلوکالري انرژي قابل متابوليسم در کيلوگرم براي دوره رشد (4-7 هفتگي) بودند. نسبت انرژي قابل متابوليسم به مواد مغذي در تمام جيره ها ثابت نگهداشته شد. آزمايش اول در فصل تابستان و آزمايش دوم در فصل پاييز اجرا گرديد.در هر دو آزمايش، افزودن وزن و ضريب تبديل غذايي با ارزش تراکم انرژي در جيره بهبود يافت (P<0.01). ميزان مصرف خوراک فقط در تابستان تحت تاثير نوع جيره واقع شد (P<0.01)، به طوري که جوجه هاي تغذيه شده با جيره هاي حاوي پايين ترين سطح انرژي، خوراک کمتري نسبت به ساير گروه هاي آزمايشي مصرف نمودند. هم چنين، نسبت چربي محوطه شکمي به وزن لاشه جوجه ها، فقط در آزمايش اول تحت تاثير نوع جيره واقع شد، و در جيره حاوي پايين ترين سطح انرژي کمتر از ساير گروه ها بوده است (P<0.01). هزينه خوراک مصرف شده به ازاي توليد هر کيلو مرغ زنده در هر دو نوبت آزمايش، به طور معکوس تحت تاثير نوع جيره غذايي قرار گرفت (P<0.01)، به طوري که با کاهش تراکم انرژي جيره، بازده اقتصادي افزايش يافت. برتري جنس نر به لحاظ افزايش وزن، ضريب تبديل غذايي، ذخيره کمتر چربي در محوطه شکمي، و هزينه کمتر خوراک به ازاي توليد يک کيلو وزن زنده در هر دو آزمايش معني دار بوده است(P<0.01).
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ظهیرالدینی، ه.، و میرایی آشتیانی، س.، و شیوازاد، م.، و نیک خواه، ع. (1380). اثر غلظت انرژی و مواد مغذی جیره بر عملکرد جوجه های آمیخته گوشتی آرین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 5(2), 125-134. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56034



Vancouver : کپی

ظهیرالدینی همایون، میرایی آشتیانی سیدرضا، شیوازاد محمود، نیک خواه علی. اثر غلظت انرژی و مواد مغذی جیره بر عملکرد جوجه های آمیخته گوشتی آرین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1380 [cited 2022May26];5(2):125-134. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56034



IEEE : کپی

ظهیرالدینی، ه.، میرایی آشتیانی، س.، شیوازاد، م.، نیک خواه، ع.، 1380. اثر غلظت انرژی و مواد مغذی جیره بر عملکرد جوجه های آمیخته گوشتی آرین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 5(2), pp.125-134. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=56034.



 

 
بازدید یکساله 264 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی