برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد ماکو، ماکو، ایران
 
چکیده: 
استفاده از ترکیبات طبیعی با اثرات ضد باکتریایی می تواند مصرف مواد شیمیایی را به منظور مهار رشد عوامل بیماری زا به حداقل برساند. هدف از مطالعه حاضر تاثیر ضد باکتریایی اسانس آویشن شیرازی علیه باکتری آیروموناس هیدروفیلا در شرایط آزمایشگاهی و استفاده از آن به عنوان پوشش خوراکی در فیله ماهی سوف به منظور افزایش زمان ماندگاری در یخچال بود. پس از جمع آوری و تهیه اسانس گیاه آویشن شیرازی با روش کلونجر ابتدا در شرایط آزمایشگاهی اثرات ضد باکتریایی اسانس علیه آیروموناس هیدروفیلا به روش میکروبراث دایلوشن برای تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. در نهایت، پس از تعیین ترکیبات شیمیایی اسانس با روش کروماتوگرافی گازی مجهز به طیف سنج اثرات پوششی و حسی اسانس در پنج سطح 01/0، 05/0، 1/0، 5/0 و 1 درصد در فیله ماهی سوف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس آویشن شیرازی علیه آیروموناس هیدروفیلا به ترتیب 250 و 125 میکروگرم در میلی لیتر می باشد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از دو سطح 1/0 و 5/0 درصد از اسانس می تواند به طور معنی داری سبب افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی سوف شود. همچنین ویژگی های حسی فیله در سطح 5/0 به طور مناسبی به دست می آید. بر اساس نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که استفاده از اسانس گیاه آویشن شیرازی به عنوان پوشش در فیله ماهی سوف از طریق مهار رشد باکتری های مولد فساد سبب افزایش ماندگاری و کاهش تراکم باکتری طی نگهداری در شرایط یخچال می گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مقیاسی، م.، و قره خانی، ا.، و توکمه چی، ا. (1400). تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا. علوم و صنایع غذایی ایران, 18(110 ), 59-68. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=558804



Vancouver : کپی

مقیاسی مهران، قره خانی احمد، توکمه چی امیر. تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا. علوم و صنایع غذایی ایران. 1400 [cited 2021December04];18(110 ):59-68. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=558804



IEEE : کپی

مقیاسی، م.، قره خانی، ا.، توکمه چی، ا.، 1400. تاثیر اسانس گیاه آویشن شیرازی در فیله ماهی سوف به منظور مهار رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 18(110 ), pp.59-68. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=558804.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 43 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی