نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1399 , دوره  36 , شماره  4 ; از صفحه 403 تا صفحه 420 .
 
عنوان مقاله: 

رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری، پیرودوارف® و OH × F69

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
 
چکیده: 
پایه همگروه پیرودوارف و پس از آن پایه OH × F69 اصلی ترین پایه های رویشی مورد استفاده برای تولید نهال گلابی در ایران هستند. این پژوهش به منظور مقایسه رشد و جذب عناصر غذائی در نهال های ارقام تجاری گلابی لوئیزبون، درگزی و ویلیامز دوشس روی دو پایه رویشی پیرودوارف و OH × F69 در مقایسه با پایه بذری درگزی در دو سال در نهالستان انجام گرفت. پایه های رویشی در مقایسه با پایه بذری در فاز نهالستانی رشد بیشتری را در ارقام پیوندی القا کردند و رقم لوئیزبون روی پایه پیرودوارف بیشترین رشد را داشت. میزان کلسیم در کلیه ترکیبات پیوندی 5/1-4/1 درصد بود، لیکن تغییرات عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم و منیزیم زیادتر بود و بیشترین میزان این عناصر در رقم درگزی روی پایه پیرودوارف مشاهده شد. کمترین و بیشترین تغییرات به ترتیب برای دو عنصر روی و آهن در ترکیبات مختلف پیوندی مشاهده شد. به طور نسبی، حدود 30 درصد از آهن کل ارقام به صورت آهن فعال بود که نشان دهنده سطح قابل توجه آهن فعال، در مقایسه با دیگر گونه های درختان میوه، در گونه گلابی است. در کلیه ترکیبات پیوندی، میزان عناصر پرمصرف و کم مصرف در محدوده بهینه بود. مقایسه میزان عناصر با میزان آهک فعال خاک نشانگر این بود که محدوده آهک فعال 10 تا 15 درصد مانعی برای جذب بهینه هر دو گروه عناصر و رشد مطلوب نهال ها نبود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اسماعیلی، ا.، و عبداللهی، ح.، و بازگیر، م.، و عبدوسی، و. (1399). رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری, پیرودوارف® و OH × F69. نهال و بذر, 36(4 ), 403-420. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=557933



Vancouver : کپی

اسماعیلی اکبر، عبداللهی حمید، بازگیر مسعود، عبدوسی وحید. رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری, پیرودوارف® و OH × F69. نهال و بذر. 1399 [cited 2022May29];36(4 ):403-420. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=557933



IEEE : کپی

اسماعیلی، ا.، عبداللهی، ح.، بازگیر، م.، عبدوسی، و.، 1399. رشد و جذب عناصر غذائی در ارقام تجاری گلابی روی پایه های بذری, پیرودوارف® و OH × F69. نهال و بذر, [online] 36(4 ), pp.403-420. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=557933.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی