مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم آب و خاك (علوم و فنون كشاورزي و منابع طبيعي) اطلاعات شماره: زمستان 1384 , دوره 9 , شماره 4 ; از صفحه 171 تا صفحه 179 . عنوان مقاله: تاثير سطوح مختلف مکمل ليزين و پروتئين خام جيره بر عملکرد، خصوصيات لاشه و دفع ازت جوجه هاي گوشتي نویسندگان: رضايي منصور, نصيري مقدم حسن, پوررضا جواد, كرمانشاهي حسن آدرس: چکیده: به منظوز تعيين اثر سطوح مختلف اسيد آمينه ليزين و پروتئين خام جيره بر عملکرد، خصوصيات لاشه و دفع ازت جوجه هاي گوشتي، آزمايشي با 240 قطعه جوجه گوشتي سويه تجارتي راس از سن يک تا 42 روزگي اجرا گرديد. تيمارهاي آزمايشي شامل سه سطح مکمل اسيد آمينه ليزين دردوره آغازين و رشد (صفر، 0.15 و 0.30 درصد) و دو سطح پروتئين خام (17.84 و 20.84 درصد در دوره آغازين و 16.12 و 18.12 درصد در دوره رشد) با انرژي قابل سوخت و ساز 2900 کيلوکالري در کيلوگرم بود. نتايج نشان داد که کاهش پروتئين خام جيره، ميزان افزايش وزن در دوره آغازين، دوره رشد و کل دوره را به طور معني دار به ترتيب 6، 4.6 و 5.6 درصد کاهش داد (P<0.05)، هم چنين مصرف خوراک در دوره آغازين به طور معني داري کاهش يافت (P<0.05). کاهش پروتئين خام جيره، اثر معني داري بر نسبت افزايش وزن به مصرف خوراک نداشت، ولي مقدار گوشت سينه را به طور معني داري کاهش و درصد چربي حفره بطني را افزايش داد (P<0.05). افزايش اسيد آمينه ليزين در جيره مصرف خوراک در دوره آغازين، افزايش وزن و نسبت افزايش وزن به مصرف خوراک در دوره رشد و کل دوره را به طور معني داري بهبود داد (P<0.05). افزايش اسيد آمينه ليزين در جيره باعث افزايش معني دار درصد گوشت سينه و ران گرديد (P<0.05). افزودن مکمل ليزين به جيره در دوره آغازين دفع ازت را به طور معني داري کاهش داد (P<0.059). هم چنين با کاهش پروتئين خام جيره در دوره آغازين دفع ازت به طور معني داري کاهش يافت (P<0.05). تيمارهاي آزمايشي اثر معني داري بر درصد تلفات نداشت. نتايج اين آزمايش نشان داد که در صورت تامين ساير اسيدهاي آمينه محدود کننده در جيره، با افزودن مکمل ليزين مي توان سطح پروتئين خام جيره را تا 3 درصد در دوره آغازين و تا 2 درصد در دوره رشد کاهش داد و اين عمل تاثير منفي بر بازده غذايي نداشت. کلید واژه: ليزين(Q4)پروتئين(Q3)جوجه گوشتي(Q3)لاشه(Q3)گوشت سينه(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: لاشهخصوصیات لاشهمورفولوژی رودهفراسنجه های خونیآبیاریتنش خشکیمحلول پاشیپروتییناجزای عملکرداجزا عملکردجوجه های گوشتیمرغ تخم گذارفراسنجه های خونیخصوصیات لاشهپاسخ ایمنیمورفولوژی روده ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي عملكرد توليدي جوجه هاي گوشتي در پاسخ به ميزان ليزين و زمان تعويض جيره هاي آغازين و پايانيبررسي اثرات سطوح مختلف پروتئين خام و ليزين جيره غذايي بر عملکرد و ابقاي ظاهري نيتروژن در جوجه هاي گوشتياثر سطوح مختلف پروتئين و اسيد آمينه ليزين در دوره ي رشد بر خصوصيات بستر و لاشه جوجه هاي گوشتي عملکرد جوجه گوشتي در دوره آغازين با جيره بر پايه کنجاله سويا و کنجاله پنبه دانه و تعيين بهترين سطح مکمل ليزينتاثير زمان تعويض جيره آغازين و سطح اسيد آمينه ليزين جيره هاي غذايي بر عملكرد توليدي، بازده پروتيين و انرژي در جوجه هاي گوشتي مقالات همایشی مرتبط: اثر استفاده از لیزین مازاد بر وزن امعاء و احشاء و چربی محوطه شکمی در جوجه های گوشتیاثر استفاده از لیزین مازاد بر وزن سینه و ران در جوجه های گوشتیتاثیر افزایش پروتئین و مدت تغذیه جیره پیش آغازین بر رشد اندام های دستگاه گوارش و سیستم ایمنی در هفته اول دوره پرورش در جوجه های گوشتی (تغذیه و مدیریت پرورش طیور)بررسی استفاده از پودر سیب زمینی خام در جیره جوجه های گوشتیتاثیر تراکم پروتئین و مدت تغذیه جیره پیش آغازین بر عملکرد جوجه های گوشتی در هفته اول دوره پرورش (تغذیه و مدیریت پرورش طیور) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 264 آخرین های بلاگ تست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متنآیا میان تعداد نویسندگان یک مقاله و تعداد استنادات آن رابطه وجود دارد ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی