نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
خرداد 1400 , دوره  18 , شماره  112 ; از صفحه 335 تا صفحه 346 .
 
عنوان مقاله: 

بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران، ایران
 
چکیده: 
امروزه به دلیل گسترش بیماری ها و عوارض ناشی از آنها و همچنین هزینه های بالای درمان، استفاده از غذاهای عملگر و سلامتی بخش مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است. در این زمینه توجه به عوارضی مانند عفونت و توسعه بیماریها در اثر گسترش رادیکالهای آزاد بیشتر است. یکی از گزینه هایی که امروزه در پیشگیری، درمان و کاهش عوارض بیماری مورد توجه است پپتیدهای فعال بیولوژیکی است که از منابع گیاهی و جانوری استخراج می شود. در تحقیق حاضر پپتیدهای حاصل از هیدرولیز شیر شامل پپتیدهای بدست آمده از آب پنیر و لاکتوفرین همراه با طعم دهنده وانیلین در جهت کاهش عفونت و افزایش قدرت سیستم آنتی اکسیدانی در آزمایشگاه بررسی شدند. پس از آماده سازی پروتئین های هیدرولیز شده از شیر و تهیه مکمل غذایی از آن همراه با طعم دهنده وانیلین آزمون های ضد میکروبی علیه باکتری استافیلوکوکس اورئوس و اشرشیا کلی انجام شد. همچنین اثرات آنتی اکسیدانی این پپتیدها همراه با مخلوط مکمل تهیه شده از آن مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از و لاکتوفرین و کنستانتره پروتئین آب پنیر به تنهایی و به صورت مخلوط دارای اثرات ضد میکروبی به ترتیب در غلظت های2000، 4000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر هستند. همچنین نتایج آزمون های آنتی اکسیدانی در سیستم DPPH، ABTS و قدرت احیا کنندگی، توانایی مناسب این اجزا را در غلظت 400 میلی گرم بر میلی لیتر نشان داد و در بین اجزا شرکت کننده در مکمل بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی به پروتئین های هیدرولیز شده آب پنیر اختصاص داشت. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص می شود که پپتیدهای حاصل از شیر و وانیلین به عنوان یک مکمل موثر در جهت کاهش عوارض بیماری ها و قابل استفاده در محصولات فراسودمند است که مطالعات حیوانی و بالینی تکمیل کننده این تحقیق خواهد بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عموحیدری، م.، و احسانی، م.، و جوادی، ا. (1400). بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین. علوم و صنایع غذایی ایران, 18(112 ), 335-346. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=557307



Vancouver : کپی

عموحیدری مهدی، احسانی محمدرضا، جوادی ایرج. بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین. علوم و صنایع غذایی ایران. 1400 [cited 2022May20];18(112 ):335-346. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=557307



IEEE : کپی

عموحیدری، م.، احسانی، م.، جوادی، ا.، 1400. بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مکمل غذایی تهیه شده با پروتئین های هیدرولیز شده شیر و وانیلین. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 18(112 ), pp.335-346. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=557307.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 79 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی