نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسی تاثیر محلول پاشی عصاره ورمی کمپوست بر شاخص های رشد قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
 
چکیده: 
قارچ دکمه ای به عنوان یک محصول تجاری در سرتاسر جهان پرورش داده می شود و به دلیل کیفیت غذایی مناسب و میزان بالای پروتئین جایگاه ویژه ای را در سبد غذایی مردم جهان به خود اختصاص داده است. رشد و تولید قارچ دکمه ای به میزان ذخایر عناصر غذایی کمپوست بستگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره ورمی کمپوست (صفر، 25، 50، 75 و 100%) بر شاخص های رشد قارچ دکمه ای (تعداد قارچ، وزن فردی، عملکرد کل، وزن خشک، قطر کلاهک، طول پایه، سرعت محصول دهی، درصد نیتروژن، درصد پروتئین و کارآیی زیستی) بوده است. نتایج نشان داد که اضافه کردن غلظت های مختلف عصاره ورمی کمپوست به کمپوست، اثر معنی داری در سطح احتمال پنج درصد بر اغلب شاخص های رشد در قارچ دکمه ای داشت، اگرچه منجر به تأخیر معنی دار 8/1 تا 2/6 روز در زمان برداشت اولین چین شد. بهترین غلظت ورمی کمپوست 75% بود که منجر به تولید بیش ترین تعداد قارچ (5/312)، وزن فردی (6/21 گرم)، عملکرد کل (7/6 کیلوگرم در کیسه)، قطر کلاهک (1/6 سانتی متر)، و کارآیی زیستی (5/67%) گردید. بیش ترین درصد نیتروژن (4/5) و پروتئین (7/33) در تیمار 100% عصاره ورمی کمپوست مشاهده شد که اختلاف معنی داری با تیمار 75% نداشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ولی زاده کاجی، ب.، و عباسی فر، ا.، و احسنی ایروانی، م.، و حسین آباد، م. (1398). بررسی تاثیر محلول پاشی عصاره ورمی کمپوست بر شاخص های رشد قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی), 19(1 ), 29-36. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=556336



Vancouver : کپی

ولی زاده کاجی بابک، عباسی فر احمدرضا، احسنی ایروانی مریم، حسین آباد محمد. بررسی تاثیر محلول پاشی عصاره ورمی کمپوست بر شاخص های رشد قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی). 1398 [cited 2022August14];19(1 ):29-36. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=556336



IEEE : کپی

ولی زاده کاجی، ب.، عباسی فر، ا.، احسنی ایروانی، م.، حسین آباد، م.، 1398. بررسی تاثیر محلول پاشی عصاره ورمی کمپوست بر شاخص های رشد قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus). فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی), [online] 19(1 ), pp.29-36. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=556336.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی