3 SID.ir | بررسي ميزان آلودگي ميکروبي شير خام و عوامل فصلي موثر بر آن در استان لرستان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي ميکروبي شير خام و عوامل فصلي موثر بر آن در استان لرستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان
 
چکیده: 

به منظور بررسي عوامل موثر بر کيفيت شيرخام جمع آوري شده در استان لرستان 2560 رکورد مربوط به بار ميکروبي شيرخام کل استان که طي سال هاي 1378 الي 1381 در آزمايشگاه کارخانه شير پگاه لرستان انجام شده جمع آوري گرديد و آناليز واريانس به روش GLM براي بررسي اثرات سال، فصل و ماه بر روي ميزان با ميکروبي شير صورت گرفت. نتايج نشان داد که اثرات سال، فصل و ماه بر روي بار ميکروبي کاملا معني دار (p<0.01) مي باشد. بين مناطق مختلف استان از لحاظ بار ميکروبي اختلاف کاملا معني دار مشاهده شده است (p<0.01) به طوري که بيشترين بار ميکروبي مربوط به شهرستان هاي بروجرد و دورود با11.59±0.37 CFu/ml و کمترين با ميکروبي مربوط به شهرستان خرم آباد و بخش مرکزي با 6.59±0.37 CFu/ml مي باشد. بين فصول بهار و تابستان با پاييز و زمستان اختلاف معني دار وجود داشت به طوري که بيشترين بار ميکروبي مربوط به فصول بهارو تابستان بود. همچنين بين سال هاي مختلف اختلاف معني داري مشاهده شده است به طوري که کمترين بار ميکروبي مربوط به سال 1381 و بيشترين آن مربوط به سال 1378 مي باشد. در بين ماه هاي سال کمترين بار ميکروبي در فصل آذر با ميزان 6.75±0.44 CFu/ml و بيشترين بار ميکروبي در ماه هاي مرداد و شهريور به ترتيب با ميزان CFu/ml و 8.69±0.56 و CFu/ml و 8.67±0.57 مشاهده گرديد که مي توان با اتخاذ اقدامات بهداشتي و آموزشي در روستاها از مرحله دوشش شير خام تا مراحل مختلف جمع آوري درکاهش ميزان آلودگي و از بين بردن کانون هاي آلودگي اقدام نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 139
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی