برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1380 , دوره  5 , شماره  1 ; از صفحه 161 تا صفحه 172 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان تغيير قندها و اسيدهاي آلي ارقام سيب زميني (مورن، مارفونا و آگريا) استان اصفهان طي انبارداري، با روش كروماتوگرافي با كارايي زياد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

بررسي خصوصيات فيزيكوشيميايي سيب زميني (Solanum tuberosum L.)، به منظور نگهداري و فناوري آن بسيار بااهميت مي باشد، كه از مهم ترين آنها مي توان به مقدار قندهاي شيرين و اسيدهای آلی سیب زمینی، در ابتدا و طی مدت انبارداری اشاره نمود. البته باید توجه داشت که در این میان، میزان قندهای احیاکننده (گلوکز و فروکتوز) سیب زمینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه سه رقم سیب زمینی مورن، مارفونا و آگریا تهیه، و به صورت خشک تمیز شد. میزان ماده خشک و چگالی آنها تعیین گردید. سپس غده ها در دمای چهار درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 85 درصد، به مدت 15 هفته انبار، و سپس به مدت چهار هفته در درجه حرارت اتاق (25±1oC) نگهداری شد. طی زمان نگهداری، میزان قندهای ساکارز، گلوکز و فروکتوز نمونه های سیب زمینی به صورت هفتگی، هم چنین میزان اسیدهای آلی سیتریک، دی مالیک و دی پیروگلوتامیک به صورت ماهیانه، با استفاده از کروماتوگرافی با کارایی زیاد تعیین گردید. نتايج به دست آمده از طرح كاملا تصادفي با نمونه برداري، و مقايسه ميانگين ها به تست دانكن آناليزشد.
ميزان كل قندهاي احياكننده و اسيدهاي آلي غده هاي سيب زميني، طي 15 هفته انبارداري در چهار درجه سانتي گراد افزايش معني دار، و بعد از نگهداري در درجه حرارت اتاق كاهش معني داري نشان داد. ميزان قندهاي احياكننده رقم آگريا در ابتداي انبارداري، بعد از دوران انبارداري، و پس از نگهداري در درجه حرارت اتاق كمتر از ارقام مورن و مارفونا بود. با توجه به اين كه رقم آگريا داراي بيشترين ميزان ماده خشك و كمترين مقدار ماده قندي احيا كننده مي باشد،‌ اين رقم مي تواند در صنعت چيپس با پودر سيب زميني مورد توجه قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دخانی، ش.، و ربیعی مطمئن، ل. (1380). بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن, مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری, با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 5(1), 161-172. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=55355



Vancouver : کپی

دخانی شهرام، ربیعی مطمئن لادن. بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن, مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری, با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1380 [cited 2021October21];5(1):161-172. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=55355



IEEE : کپی

دخانی، ش.، ربیعی مطمئن، ل.، 1380. بررسی میزان تغییر قندها و اسیدهای آلی ارقام سیب زمینی (مورن, مارفونا و آگریا) استان اصفهان طی انبارداری, با روش کروماتوگرافی با کارایی زیاد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 5(1), pp.161-172. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=55355.



 

 
بازدید یکساله 114 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی