برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تأثیر باکتری های جدا شده از روده فیل ماهیان انگشت قد (Huso huso) بر برخی شاخص های رشد، آنزیم های آمیلاز و لیپاز در عصاره بدن و ترکیب لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس، گلستان
 
چکیده: 
هدف از این مطالعه بررسی تأثیر پروبیوتیک های جدا شده از روده فیل ماهیان انگشت قد (Huso huso) بر شاخص های رشد، فعالیت آنزیم های گوارشی و ترکیب شیمیایی لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. 360 قطعه لارو کپور معمولی با میانگین وزن تقریبی 200 میلی گرم پس از گذراندن یک دوره یک هفته ای برای سازگاری با شرایط جدید، به مدت 45 روز با جیره-های مکمل شده با مخلوط پروبیوتیک های Bacillus subtilis، B. licheniformis وSaccharomyces cerevisiae به ترتیب در غلظت های 10٦ × 5/1 (1T)، 10٦ × 3 (2T)، 10٦ × 5/4 (3T) CFU/100 g غذادهی شدند. در گروه شاهد لاروهای ماهی از جیره بدون مکمل تغذیه شدند و آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در انتهای دوره آزمایش بالاترین میزان وزن نهایی (12/0 ± 350 میلی گرم) و نرخ رشد ویژه (66/0 ± 94/0 % وزن بدن در روز) در تیمار 3T مشاهده شد. بیشترین میزان کارایی غذا (02/19 ± 52/46%)، نسبت کارایی پروتئین (41/0 ± 37/0)، نسبت کارایی چربی (34/1 ± 22/1)، پروتئین ابقا شده (0018/0 میلی گرم در روز) و میزان بهره برداری از پروتئین خالص (0058/0%) در تیمار 3T و کمترین ضریب تبدیل غذایی (61/0 ± 34/2) نیز در همین تیمار آزمایشی به دست آمد (05/0p<). تمامی شاخص های ذکر شده با گروه شاهد اختلاف معنی داری داشتند (05/0p<). بالاترین سطح پروتئین خام (68/0 ± 33/72%) و چربی خام (32/0 ± 43/13%) لاشه در تیمار 3T سنجش شد. سطوح ماده خشک، انرژی خام و خاکستر لاشه اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد نشان ندادند (05/0p>). مقادیر آنزیم های آمیلاز و لیپاز عصاره بدن در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشتند. مقدار آنزیم آمیلاز در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد (05/0p<). این آزمایش مشخص کرد که مخلوط باسیلوس و مخمر در غلظت های مختلف تأثیرات متفاوتی بر ترکیب لاشه و فراسنجه های تغذیه ای این ماهی دارد و بهترین نتایج در تیمار 3T (CFU/100g 10٦ × 5/4) به دست آمد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پورعباسعلی، م.، و جعفریان، ح.، و اسماعیلی، م.، و قبادی، ش. (1398). تأثیر باکتری های جدا شده از روده فیل ماهیان انگشت قد (Huso huso) بر برخی شاخص های رشد, آنزیم های آمیلاز و لیپاز در عصاره بدن و ترکیب لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio). تغذیه آبزیان, 5(2 ), 39-50. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=552831



Vancouver : کپی

پورعباسعلی محسن، جعفریان حجت اله، اسماعیلی میترا، قبادی شایان. تأثیر باکتری های جدا شده از روده فیل ماهیان انگشت قد (Huso huso) بر برخی شاخص های رشد, آنزیم های آمیلاز و لیپاز در عصاره بدن و ترکیب لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio). تغذیه آبزیان. 1398 [cited 2021December07];5(2 ):39-50. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=552831



IEEE : کپی

پورعباسعلی، م.، جعفریان، ح.، اسماعیلی، م.، قبادی، ش.، 1398. تأثیر باکتری های جدا شده از روده فیل ماهیان انگشت قد (Huso huso) بر برخی شاخص های رشد, آنزیم های آمیلاز و لیپاز در عصاره بدن و ترکیب لاشه لاروهای کپور معمولی (Cyprinus carpio). تغذیه آبزیان, [online] 5(2 ), pp.39-50. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=552831.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 15 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی