نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1398 , دوره  32 , شماره  122 ; از صفحه 29 تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله: 

اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد، پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ گیاه دارویی پونه کوهی به جیرههای بر پایه گندم بر عملکرد رشد، راندمان لاشه، متابولیتهای سرم خون و پاسخ ایمنی، این آزمایش با استفاده از تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی ماده (راس308) انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (سطوح صفر، 0. 4، 0. 8 و 1. 2 درصد پودر برگ پونه کوهی در جیره)، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. شاخصهای عملکردی در دورههای سنی 18-1، 30-19، 42-31 و 42-1 روزگی محاسبه شدند. افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی به جیره باعث تغییر مصرف خوراک در دوره سنی 30-19 روزگی و ضریب تبدیل غذایی در دورههای سنی 42-31 و 42-1 روزگی به صورت معادله درجه دوم و معنیدار شد. جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی پودر برگ پونه کوهی در سطح 0. 4 درصد مطلوبترین ضریب تبدیل غذایی را بین تیمارهای تغذیه ای داشتند. اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی به جیره بر میزان رشد معنیدار نبود. افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی به جیره باعث افزایش راندمان لاشه، وزن نسبی تیموس، تیتر ایمنی اولیه ایجاد شده در پاسخ به تزریق گلبولهای قرمز گوسفندی، غلظت لیپوپروتئینها با دانسیته پایین سرم خون و کاهش وزن نسبی اندامهای گوارشی و غلظت تری گلیسرید سرم خون به طور خطی شد. نتایج این آزمایش نشان داد، افزودن پودر برگ پونه کوهی در سطح 0. 4 درصد به جیرههای بر پایه گندم می-تواند باعث بهبود راندمان تبدیل غذایی، راندمان لاشه و سلامتی جوجه های گوشتی شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زرقی، ح.، و زکی زاده، س.، و ابراهیمی متین، ع.، و صلواتی، م. (1398). اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد, پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 32(122 ), 29-44. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=549477



Vancouver : کپی

زرقی حیدر، زکی زاده سونیا، ابراهیمی متین علی، صلواتی محمدرضا. اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد, پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 1398 [cited 2022May23];32(122 ):29-44. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=549477



IEEE : کپی

زرقی، ح.، زکی زاده، س.، ابراهیمی متین، ع.، صلواتی، م.، 1398. اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد, پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), [online] 32(122 ), pp.29-44. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=549477.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 58 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی