برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1399 , دوره  18 , شماره  1 ; از صفحه 17 تا صفحه 28 .
 
عنوان مقاله: 

میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از مواد غذایی عرضه شده در مناطق جنوب تهران در سال 98-97

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، بخش میکروب شناسی مواد غذایی،گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
زمینه و هدف: بیماری های منتقله از راه غذا (FBD) foodborne diseases امروزه یکی از بزرگترین نگرانی ها در جهان می باشد. همچنین استفاده بی رویه و نادرست از آنتی بیوتیک ها باعث ایجاد مقاومت در بین باکتری های فراوانی گشته است، که یکی از آنها استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA)، به صورت یک تهدید جدی برای سلامت عمومی مطرح گردیده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان استافیلوکوکوس اوریوس های مقاوم به متی سیلین MRSA ازمواد غذایی در تهران صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه توصیفی 560 نمونه غذایی طی ماه های تیر97 لغایت خرداد 1398از سه منطقه جنوب تهران، شهر ری و اسلام شهر جمع آوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اوریوس طبق استاندارد ملی ایران به شماره 1194 مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اوریوس بدست آمده با روش دیسک دیفیوژن تست Disk) (Diffusion Test مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: از 560 نمونه غذایی، 49 نمونه به استافیلوکوکوس اوریوس آلوده بودند) 7/8%). نتایج بدست آمده نشان می دهد بیشترین آلودگی ها مربوط به شیرینی تر، بستنی سنتی و مواد پروتینی خام بوده است. از نظر الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در بین 49 سویه استافیلوکوکوس اوریوس جدا شده، میزان مقاومت به متی سیلین 4 سویه (2/8%) بوده است. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت استافیلوکوکوس اوریوس در مسمومیت های غذایی و امکان انتقال سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها، مخصوصا متی سیلین از راه مواد غذایی مختلف وجود دارد. بنابراین باید به اهمیت مصرف صحیح و درست آنتی بیوتیک ها تاکید نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلطان دلال، م.، و ابریشمچیان لنگرودی، س.، و پورمرادیان، م.، و اسدپور، ش. (1399). میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از مواد غذایی عرضه شده در مناطق جنوب تهران در سال 98-97. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی, 18(1 ), 17-28. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=546469



Vancouver : کپی

سلطان دلال محمدمهدی، ابریشمچیان لنگرودی سیده معصومه، پورمرادیان مهدیه، اسدپور شیدا. میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از مواد غذایی عرضه شده در مناطق جنوب تهران در سال 98-97. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی. 1399 [cited 2022January23];18(1 ):17-28. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=546469



IEEE : کپی

سلطان دلال، م.، ابریشمچیان لنگرودی، س.، پورمرادیان، م.، اسدپور، ش.، 1399. میزان فراوانی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از مواد غذایی عرضه شده در مناطق جنوب تهران در سال 98-97. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی, [online] 18(1 ), pp.17-28. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=546469.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 61 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی