برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر محلول پاشي ازت، بر و روي بر تشکيل و کيفيت ميوه بادام

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
 
چکیده: 

ريزش ميوه در باغ هاي بادام (Prunus amygdalus L.) از مشکلات جدي است که باغداران کشور با آن مواجه مي باشند. عناصر غذايي به ويژه ازت، روي و بر در اين زمينه نقش موثري دارند. براي بررسي اثر اين عناصر آزمايشي به صورت فاکتوريل بر پايه بلوک هاي کامل تصادفي با 18 تيمار و سه تکرار و در مجموع 108 درخت از رقم 8 ساله آذر هشت ساله در شهترستان شبستر در دو سال 83-1381 پياده گرديد. فاکتور اول ازت از منبع اوره در دو سطح (صفر و پنج در هزار)، فاکتور دوم بر از منبع اسيد بوريک در سه سطح (صفر دو در هزار و چهار در هزار) و فاکتور سوم روي از منبع سولفات روي در سه سطح (صفر دو در هزار و چهار در هزار به کار برده شدند. بيشترين درصد تشکيل ميوه اوليه (24 درصد) در سطح سوم بر و روي اندازه گيري شد . بالاترين درصد تشکيل ميوه نهايي (15 درصد) در سطوح دوم و سوم اسيد بوريک بدست آمد. بيشترين وزن تک مغز (2.4 گرم) از محلول پاشي توام اوره با غلظت پنج در هزار و اسيد بوريک با غلظت چهار در هزار اندازه گيري شد. بالاترين درصد مغز (14 درصد) در سطح سوم بر حاصل گرديد. بيشترين طول ميوه (4.4 سانتيمتر) در سطح سوم بر اندازه گيري شد. بيشترين عرض ميوه (3.1 سانتيمتر) بدست آمده در سطوح دوم و سوم اسيد بوريک بود. بالاترين درصد روغن اندازه گيري شده (53 درصد) از سطح سوم روي بدون کاربرد ازت مشاهده گرديد. بيشترين درصد پوست سخت (22 درصد) بدست آمده در صورت محلول پاشي توام سطح دوم ازت در کنار سطوح دوم و سوم اسيد بوريک حاصل شد. بالاترين درصد پروتئين (23 درصد) در صورت محلول پاشي توام اوره و سطح سوم اسيد بوريک اندازه گيري شد. تاثير اثرات ساده و متقابل سال × مکان در هيچ يک از تيمارهاي کودي معني دار بدست نيامد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی