برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1397 , دوره  28 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 12 .
 
عنوان مقاله: 

عملکرد اقتصادی جیره های فرموله شده با سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه در جوجه های گوشتی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 
زمینه مطالعاتی: خوراک مصرفی جوجه های گوشتی هم از لحاظ بهبود عملکرد و هم از لحاظ کاهش هزینه های تولید فاکتور بسیار مهمی در صنعت طیور می باشد. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه بر عملکرد و ارزش اقتصادی جوجه های گوشتی انجام شد. روش کار: تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی 11 روزه سویه راس 308 به صورت فاکتوریل در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 12 تیمار که شامل 3 سطح انرژی (100، 95 و 90٪ احتیاجات توصیه شده راس) و 4 سطح پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری (100، 105، 95 و 90٪ احتیاجات) استفاده شد. نتایج: بررسی اثرات اصلی نشان داد که استفاده از سطوح مختلف انرژی، تأثیر معنی داری بر مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه ها نداشت، در حالی که سطح 90٪ انرژی در جیره، باعث کاهش معنی دار هزینه خوراک به ازای واحد وزن زنده شد. استفاده از سطح 90٪ اسیدهای آمینه به عنوان اثر اصلی در جیره باعث کاهش معنی دار در افزایش وزن روزانه و هزینه خوراک گردید. در رابطه با اثرات متقابل انرژی و اسیدهای آمینه، جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی سطوح 100٪ انرژی و 95٪ اسیدهای آمینه، 95% انرژی و 100% اسیدآمینه و همچنین 95 و 90٪ انرژی و 105٪ اسیدهای آمینه بیشترین افزایش وزن روزانه بدن را دارا بودند. کمترین افزایش وزن بدن و همچنین کمترین هزینه خوراک، مربوط به تیمار دارای سطح 90٪ انرژی و اسیدهای آمینه بود. بین جیره های حاوی 95٪ انرژی و 90٪ اسیدهای آمینه و جیره استاندارد از لحاظ عملکردی اختلاف معنی داری مشاهده نشد. در صورتی که استفاده از جیره با سطوح 95٪ انرژی و 90٪ اسیدآمینه، باعث کاهش معنی دار هزینه خوراک گردید. نتیجه گیری نهایی: به طور کلی می توان بیان کرد که استفاده از سطح 95٪ انرژی به همراه سطح 90٪ اسیدهای آمینه، در جیره جوجه های گوشتی از سویی بهترین عملکرد را به دنبال داشت و از سوی دیگر باعث کاهش نسبی در هزینه خوراک گردید.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

صدقی، م.، و طیبی پور، ع.، و پور سینا، ب.، و سلیمانی رودی، پ. (1397). عملکرد اقتصادی جیره های فرموله شده با سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه در جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی), 28(1 ), 1-12. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=541295



Vancouver : کپی

صدقی محمد، طیبی پور علی، پور سینا بهجت، سلیمانی رودی پریسا. عملکرد اقتصادی جیره های فرموله شده با سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه در جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی). 1397 [cited 2021November29];28(1 ):1-12. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=541295



IEEE : کپی

صدقی، م.، طیبی پور، ع.، پور سینا، ب.، سلیمانی رودی، پ.، 1397. عملکرد اقتصادی جیره های فرموله شده با سطوح مختلف انرژی و اسیدهای آمینه در جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی), [online] 28(1 ), pp.1-12. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=541295.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 35 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی