برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، بخش باکتری شناسی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
زمینه و هدف: سالمونلوز یک معضل بهداشتی مهم و مسوول بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از بیماری های منتقله از غذا در سرتاسر جهان است. در کشور ما عفونت سالمونلایی در اثر مصرف مواد غذایی آلوده رو به افزایش است. این مطالعه به منظور تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی تعداد 400 نمونه به صورت تصادفی از مواد غذایی شامل گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و سبزی هر کدام به تعداد 50 نمونه بسته بندی و 50 نمونه فله توزیع شده در 10 واحد مختلف عرضه کننده در مناطق پنجگانه شهر تهران طی 9 ماه در سال 1397 تهیه گردید. از نمونه ها براساس استاندارد ملی ایران به شماره1810 آزمون میکروبی به عمل آمد. سپس تست های بیوشیمیایی، تاییدی و سرولوژی مربوطه انجام گردید. تست حساسیت میکروبی براساس روش دیسک دیفیوژن آگار با استفاده از دیسک های آنتی بیوتیکی شرکت مست (انگلستان) انجام شد. یافته ها: از 400 نمونه مورد آزمایش 8 مورد (2 درصد) سالمونلاجدا گردید. درصد آلودگی سالمونلا در 6 مورد (75 درصد) مواد غذایی فله نسبت به 2 مورد (25درصد) بسته بندی بیشتر بود. بیشترین سروگروپ سالمونلای جداشده متعلق به گروپ D بود و نمونه غذایی مرغ درصد آلودگی به سالمونلای بیشتری (37. 5%) نسبت به سایر مواد غذایی مورد آزمایش از خود نشان داد. جدایه های سالمونلا، بیشترین مقاومت میکروبی را به آنتی بیوتیک نالیدیکسیک اسید (75درصد) داشتند. نتیجه گیری: با توجه به سالمونلاهای جدا شده به ویژه گروه D از مواد غذایی و گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی آنها، لزوم مراقبت بیشتر و رعایت سطح بالاتر بهداشت در تهیه، تولید، بسته بندی و عرضه مواد غذایی در سطح جامعه به نظر می رسد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • ندارد
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سیردانی، ا.، و رجبی، ز.، و فردصانعی، ف.، و واحدی، س.، و سلطان دلال، م. (1398). تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان, 21(4 (پی در پی 72) ), 114-120. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=541237



Vancouver : کپی

سیردانی ابوالفضل، رجبی زهرا، فردصانعی فاطمه، واحدی سعید، سلطان دلال محمدمهدی. تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان. 1398 [cited 2022January18];21(4 (پی در پی 72) ):114-120. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=541237



IEEE : کپی

سیردانی، ا.، رجبی، ز.، فردصانعی، ف.، واحدی، س.، سلطان دلال، م.، 1398. تعیین سروگروپ و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان, [online] 21(4 (پی در پی 72) ), pp.114-120. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=541237.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 64 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی