4 SID.ir | بررسي خصوصيات جدايه هاي باكتري عامل پژمردگي سيب زميني در جنوب استان كرمان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي خصوصيات جدايه هاي باكتري عامل پژمردگي سيب زميني در جنوب استان كرمان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج، جیرفت
 
چکیده: 

آزمون هاي فنوتيپي، بيوشيميايي، تغذيه اي و بيماريزايي روي 48 جدايه عامل پژمردگي سيب زميني جمع آوري شده از شهرستان هاي جيرفت، كهنوج، بم، بافت و بردسير نشان داد كه عامل اين بيماري در نواحي جنوب استان كرمان، باكتري Relstonia solanacearum مي باشد. اين جدايه ها از همگوني نسبتا بالايي برخوردار بودند و تنها در 24 خصوصيت فنوتيپي و تغذيه اي واكنش هاي متفاوت نشان دادند. بر اساس توانايي جدايه ها در استفاده از منابع كربني لاكتوز، مالتوز و سلوبيوز، عدم توانايي استفاده از مانيتول، سوربيتول، دولسيتول، ترهالوز و رايبوز، توليد رنگدانه شبه ملانين، عدم توليد گاز از نيترات، لهانيدن سيب زميني، بيماريزايي نسبت روي سيب زميني، گوجه فرنگي و بادمجان و عدم بيماريزايي روي فلفل، توتون و بادام زميني، تمامي جدايه ها به بيوتيپ A- 2 (فنوتيپ B بيووار 2) و نژاد 3 اين باكتري تعلق دارند. نقوش الكتروفورزي پروتيين هاي سلولي جدايه هاي مورد بررسي، از تشابه بالايي برخوردار بوده و تفاوت قابل ملاحظه اي نداشتند. آزمون سرولوژيكي نشت دو طرفه در آگار با استفاده از آنتي سرم پلي كلونال، منجر به تفكيك جدايه ها به سروار (Serovar) نشد و تمام جدايه ها به دليل شباهت زياد، در يك گروه قرار گرفتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی