برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1397 , دوره  7 , شماره  2 ; از صفحه 55 تا صفحه 67 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع، مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
 
چکیده: 
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر تیمارهای تلقیح باکتریایی (لاکتوباسیلوس پلانتارم، یک میلی گرم به ازای هر کیلوگرم علوفه تازه) و اسانس های نعناع، مرزه و زیره (125 و250 میکرولیتر به ازای هر کیلوگرم علوفه تازه) بر ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برون تنی سیلاژ ذرت در قالب طرح کاملا تصادفی (8 تیمار و 3 تکرار) انجام شد. گیاه کامل ذرت در مرحله دانه خمیری (حدود 30 درصد ماده خشک) به وسیله خردکن (به صورت قطعات 2 تا 3 سانتی متری) برداشت شد. تهیه سیلاژ در کیسه های پلاستیکی دو لایه انجام شد. افزودنی ها در حین سیلو کردن روی ماده سیلویی اسپری شده و سیلوها بعد از 45 روز باز شدند. ترکیب شیمیایی سیلاژ ذرت تحت تاثیر افزودنی ها قرار گرفت (05/0P<). تلقیح باکتریایی، اسانس نعناع (250 میکرولیتر) و مرزه غلظت کربوهیدرات های محلول در آب را افزایش دادند. پروتئین خام در تیمارهای تلقیح باکتریایی و اسانس مرزه (125 میکرولیتر) کاهش یافت. غلظت الیاف نامحلول در شوینده اسیدی با افزودن اسانس مرزه (250 میکرولیتر) و زیره کاهش یافت. سطوح 250 میکرولیتر اسانس های مرزه و زیره موجب کاهش حجم و پتانسیل تولید گاز شدند (05/0P<). غلظت انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر به وسیله سطح 125 میکرولیتر نعناع افزایش یافت (05/0P<). تلقیح باکتریایی، قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی نمونه ها را در شرایط برون تنی افزایش داد (05/0P<). سطح 125 میکرولیتر اسانس نعناع تولید توده میکروبی و بازده آن را افزایش داد (05/0P<). به طور کلی، تلقیح باکتریایی و سطح 125 میکرولیتر اسانس نعناع در بهبود ارزش تغذیه ای سیلاژ ذرت موثر بودند
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هادیان، ف.، و قنبری، ف.، و بیات کوهسار، ج.، و راه چمنی، ر. (1397). اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع, مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت. تحقیقات تولیدات دامی, 7(2 ), 55-67. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=539192



Vancouver : کپی

هادیان فاطمه، قنبری فرزاد، بیات کوهسار جواد، راه چمنی رضا. اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع, مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت. تحقیقات تولیدات دامی. 1397 [cited 2021November30];7(2 ):55-67. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=539192



IEEE : کپی

هادیان، ف.، قنبری، ف.، بیات کوهسار، ج.، راه چمنی، ر.، 1397. اثر تلقیح باکتریایی و اسانس های نعناع, مرزه و زیره بر ترکیب شیمیایی, قابلیت هضم برون تنی و فراسنجه های تولید گاز آزمایشگاهی سیلاژ ذرت. تحقیقات تولیدات دامی, [online] 7(2 ), pp.55-67. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=539192.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 30 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی