برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

رابطه بين الكل، عوامل غذايي و سرطان در زير قسمتهاي آناتوميك روده بزرگ؛ يك مطالعه اكولوژيك

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشکده پزشکی
 
چکیده: 

مقدمه: سرطان روده بزرگ چهارمين سرطان شايع از لحاظ ميزان وقوع در جهان است. بعضي تفاوت ها بين وقوع سرطان در سه زير قسمت آناتوميك روده بزرگ از نظر ارتباط با عوامل خطرزا براي سرطان وجود دارد؛ اما اكثر تحقيقات رابطه بين عوامل غذايي به عنوان عوامل خطر و سرطان در زير قسمتهاي آناتوميك روده بزرگ را (روده راست، روده چپ و ركتال) برسي نكرده اند. بنابراين مطالعه اكولوژيك حاضر رابطه بالقوه بين بعضي عوامل غذايي و وقوع سرطان در اين زير قسمتهاي اناتوميك را بررسي مي كند.
مواد و روش ها: اطلاعات موجود درباره ميزان وقوع سرطان روده بزرگ به تفكيك زير قسمتهاي آناتوميك و همچنين سرانه مصرف سالانه بعضي عوامل غذايي مشكوك و الكل در ايجاد اين نوع سرطان براي 32 كشور مختلف دنيا طي سالهاي 1988 تا 1992 ميلادي به دست آمد. رابطه بين الكل و عوامل غذايي و سرطان در زير قسمتهاي آناتوميك روده بزرگ توسط روش آماري رگرسيون خطي مورد آناليز قرار گرفت.
يافته ها: بعد از انجام مدل رگرسيون چند متغيره مشخص گرديد كه مصرف گوشت رابطه معني داري با بروز سرطان روده راست در مردان دارد (p=0.02). بر عكس مصرف الكل يك عامل مهم و معني دار براي بروز سرطان روده چپ در مردان (p=0.03) و براي سرطان ركتال در زنان (p=0.04) و مردان (p=0.01) است.
نتيجه گيري: تحقيق و بررسي بروز سرطان در زير قسمتهاي آناتوميك روده بزرگ به طور جداگانه مي تواند ما را در شناخت علل اين سرطان و در نتيجه راههاي پيشگيري از آن كمك نمايد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 138
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی