برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  16 , شماره  2 ; از صفحه 207 تا صفحه 218 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير كاهش سطح پروتيين جيره آغازين بر عملكرد، بازدهي استفاده از انرژي و پروتيين جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 
اثر ميزان پروتيين جيره هاي ذرت - كنجاله سويا در مقايسه با جيره شاهد (حاوي 23 درصد پروتيين خام)، بر صفات توليدي و بازدهي استفاده از انرژي و پروتيين جوجه هاي گوشتي سويه تجاري راس در مرحله اول رشد طي دو آزمايش متوالي مورد بررسي قرار گرفت. قبل از شروع آزمايشات، تركيب اسيدهاي آمينه مواد خوراكي اندازه گيري شد. در آزمايش اول جيره هاي حاوي 17، 19 و 21 درصد پروتيين (در سن 9 تا 16 روزگي) و در آزمايش دوم جيره هاي حاوي 18، 19 و 20 درصد پروتيين (در سن 6 تا 16 روزگي) كه با اسيدهاي آمينه مصنوعي تكميل شده بودند با جيره شاهد مقايسه شدند. تمام جيره ها حاوي 3200 كيلو كالري انرژي قابل سوخت و ساز بودند و ميزان اسيدهاي آمينه ضروري آنها برابر با حداقل احتياجات توصيه شده توسط NRC بود. در آزمايش اول كاهش ميزان پروتيين جيره تا 19 درصد تاثيري بر صفات توليدي جوجه هاي گوشتي نداشت، اما كاهش ميزان پروتيين جيره به 17 درصد سبب كاهش معني دار افزايش وزن به مقدار 41 گرم، كاهش مصرف خوراك به مقدار 26 گرم، پروتيين مصرفي به مقدار 20 گرم و افزايش ضريب تبديل خوراك به مقدار 0.24 واحد در مقايسه با جيره شاهد شد (P<0.05). در آزمايش دوم صفات توليدي جوجه هاي تغذيه شده با جيره 19 درصد اختلاف معني داري با جيره شاهد نداشت، ولي كاهش سطح پروتيين به 18 درصد سبب كاهش معني دار افزايش وزن به مقدار 46 گرم، افزايش ضريب تبديل خوراك به مقدار 0.34 واحد و كاهش پروتيين مصرفي به مقدار 15 گرم در مقايسه با جيره شاهد شد (P<0.05). نتايج آزمايشات نشان داد كه كاهش پروتيين جيره جوجه هاي گوشتي بيشتر از 19 درصد در مرحله اول رشد حتي در صورتيكه تمام اسيدهاي آمينه ضروري در حد مقادير توصيه شده NRC باشد، سبب كاهش معني دار صفات توليدي و بازدهي استفاده از انرژي مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دستار، ب.، و گلیان، ا.، و دانش مسگران، م.، و افتخاری شاهرودی، ف.، و کرمانشاهی، ح. (1385). تاثیر کاهش سطح پروتیین جیره آغازین بر عملکرد, بازدهی استفاده از انرژی و پروتیین جوجه های گوشتی. دانش کشاورزی, 16(2), 207-218. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=53730



Vancouver : کپی

دستار بهروز، گلیان ابوالقاسم، دانش مسگران محسن، افتخاری شاهرودی فریدون، کرمانشاهی حسن. تاثیر کاهش سطح پروتیین جیره آغازین بر عملکرد, بازدهی استفاده از انرژی و پروتیین جوجه های گوشتی. دانش کشاورزی. 1385 [cited 2022January27];16(2):207-218. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=53730



IEEE : کپی

دستار، ب.، گلیان، ا.، دانش مسگران، م.، افتخاری شاهرودی، ف.، کرمانشاهی، ح.، 1385. تاثیر کاهش سطح پروتیین جیره آغازین بر عملکرد, بازدهی استفاده از انرژی و پروتیین جوجه های گوشتی. دانش کشاورزی, [online] 16(2), pp.207-218. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=53730.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 120 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی