نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاییز 1398 , دوره  14 , شماره  3 ; از صفحه 63 تا صفحه 74 .
 
عنوان مقاله: 

ارزیابی اثرات نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی و حسی فیله کپور نقره ای

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشگاه آزاد اهواز، اهواز، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: صنعت غذا همواره در جستجوی روش های جدیدتر و ارزان تر برای تولید و نگهداری غذا است. حوزه فناوری نانو گزینه های زیادی را برای تولید، کپسوله کردن و تولید امولسیون های غذایی پیشنهاد می کند. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی بر روی ویژگی های میکروبی، شیمیایی و حسی فیله کپور نقره ای انجام شده است. مواد و روشها: در این مطالعه تأثیر افزودن نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی با درصدهای مختلف (0، 5/0، 1 و 5/1درصد) بر روی ویژگی های میکروبی، شیمیایی و حسی فیله کپور نقره ای (نگهداری شده در دمای یخچال) در روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها: با افزایش غلظت نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی در فیله کپور میزان شاخص های شیمیایی (pH، TVB-N، TBA، PV، FFA) کاهش یافت (05/0>P). همچنین بار میکروبی در تمام تیمارها به جز در تیمار نانوامولسیون 5/1 درصد اسانس آویشن شیرازی در روز پانزدهم از حد مجاز (Log cfu/g107) عبور کرد. از نظر بو و بافت دو تیمار نانوامولسیون 1 و 5/1 درصد اسانس آویشن شیرازی کیفیت بالاتری داشتند. در هر چهار تیمار شاخص رنگ در وضعیت روشن و قهوه ای قرار داشت. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که اسانس نانوامولسیون گیاه آویشن شیرازی به عنوان یک ماده نگهدارنده طبیعی عمل کرده و ضمن حفظ ویژگی های کیفی فیله، آهنگ افزایش سطح پارامترهای شیمیایی (pH، TBA، TVB-N، PV، FFA ) و سرعت رشد باکتری ها را کاهش داد. تیمار امولسیون 5/1 درصد اسانس آویشن شیرازی بالاترین کارایی را داشت و توانست ماندگاری فیله کپور نقره ای را تا روز دوازدهم (4 روز بیشتر از شاهد) افزایش دهد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خدری، ن.، و رومیانی، ل. (1398). ارزیابی اثرات نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی فیله کپور نقره ای. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 14(3 ), 63-74. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=537052



Vancouver : کپی

خدری نسیم، رومیانی لاله. ارزیابی اثرات نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی فیله کپور نقره ای. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398 [cited 2022May19];14(3 ):63-74. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=537052



IEEE : کپی

خدری، ن.، رومیانی، ل.، 1398. ارزیابی اثرات نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی بر ویژگی های شیمیایی, میکروبی و حسی فیله کپور نقره ای. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 14(3 ), pp.63-74. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=537052.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 204 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی