برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1398 , دوره  14 , شماره  1 ; از صفحه 99 تا صفحه 108 .
 
عنوان مقاله: 

بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده صنایع غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد، سازمان ملی استاندارد ایران، کرج، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: انار پوست سیاه یکی از ارقام بومی ایران است که تقریبا نسبت به ارقام دیگر کمیاب بوده و به عنوان داروی گیاهی از آن استفاده می شود. در این تحقیق هدف، بررسی ترکیبات پلی فنولی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی آب انار پوست سیاه ساوه و تغلیظ شده آن با استفاده از خشک کن انجمادی و خشک کن تحت خلاء و انتخاب بهترین روش تغلیظ سازی آب انار است. مواد و روش ها: انارها پس از شستشو، توسط آب میوه گیری، آب گیری شدند و پس از تغلیظ سازی با دو روش خشک کن انجمادی و آون تحت خلاء، فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از روش DPPH، فنول کل با استفاده از روش رنگ سنجی فولین سیوکالتو، فلاوونوئیدها با روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، شناسایی و تعیین مقدار ترکیبات پلی فنولی با استفاده از دستگاه HPLC در نمونه های آب انار اندازه گیری شدند. یافته ها: بیشترین ترکیب پلی فنولی در نمونه های آب انار تغلیظ شده، پونیکالاژین B بود. آب انار تغلیظ شده با خشک کن انجمادی، در مقایسه با آب انار طبیعی و تغلیظ شده آن در آون خلاء، بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی (40/0± 0/70 درصد)، فنول کل (75/0± 0/2517 میلی گرم گالیک اسید در لیتر) و فلاوونوئید (00/0± 50/390 میلی گرم کوئرستین در لیتر) را داشت. بین مقادیر حاصل از تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی، فلاوونوئید کل، ترکیب درصد ترکیبات پلی فنولی و فنول کل اندازه گیری شده در نمونه های تغلیظ شده و آب انار طبیعی اختلاف معنی داری (05/0>p) وجود داشت. نتیجه گیری: آب انار پوست سیاه ساوه تغلیظ شده در خشک کن انجمادی در مقایسه با آب انار تغلیظ شده در آون تحت خلاء بیشترین میزان ترکیب پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی را داشت. بنابراین تغلیظ سازی آب انار با استفاده از خشک کن انجمادی به دلیل حفظ ترکیبات بیوفنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها به منظور کاربرد در صنعت غذا پیشنهاد می شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسینی، ث.، و رشیدی، ل.، و هماپور، م. (1398). بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 14(1 ), 99-108. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=536915



Vancouver : کپی

حسینی ثنا، رشیدی لادن، هماپور مسعود. بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398 [cited 2021June16];14(1 ):99-108. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=536915



IEEE : کپی

حسینی، ث.، رشیدی، ل.، هماپور، م.، 1398. بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 14(1 ), pp.99-108. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=536915.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 30 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی