برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1397 , دوره  8 , شماره  2 ; از صفحه 121 تا صفحه 134 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز
 
چکیده: 
تنش شوری به عنوان یک محدودیت مهم در تولید محصولات کشاورزی به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک شناخته شده است. در بین راهکارهای بهبود رشد گیاه در شرایط تنش شوری، استفاده از جدایه­ های تریکودرمای قادر به تحمل شوری و کاربرد سیلیسیوم می­ تواند راهکاری موثر و سازگار باشد. به منظور ارزیابی اثرات مایه­ زنی تریکودرما ویرنس و کاربرد سیلیسیوم بر برخی از ویژگی­ های فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گندم در شرایط شور، آزمایش گلخانه­ ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل سه سطح شوری (3E1: ، 7 E2: و10 dS m-1 E3: ) از منابع NaCl، CaCl2 و MgCl2 (به نسبت 3: 2: 1)، دو سطح سیلیسیوم از منبع Na2SiO3 شامل صفر (S1) و 5/1 mM (S2)و دو سطح مایه­ زنی قارچ (با و بدون مایه­ زنی) بود. نتایج نشان داد که تنش شوری موجب کاهش معنی­ دار ارتفاع گیاه، میزان کلروفیل، عملکرد دانه و سایر ویژگی­ های مورد اندازه گیری شد. تنش شوری سبب افزایش غلظت پرولین و قند، نسبت Na/K و Na/Ca در برگ شد. کاربرد سیلیسیوم مقدار کلروفیل و عملکرد دانه گندم را در شرایط شور و غیرشور به­ طور معنی­ داری افزایش دادف ولی تاثیر آن بر ویژگی­ های ذکر شده کمتر از قارچ بود. نتایج نشان داد که سیلیسیوم با کاهش نسبت­ های Na/K و Na/Ca و غلظت پرولین در برگ باعت کاهش تنش شوری در گندم شد. مایه­ زنی تریکودرما به طور معنی­ داری میزان کلروفیل و عملکرد دانه گندم را در محیط شور افزایش داد. تریکودرما ویرنس با کاهش معنی­ دار نسبت­ های Na/K و Na/Ca و غلظت پرولین و افزایش قند محلول در برگ باعث کاهش تنش شوری شد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

طهماسبی شامنصوری، م.، و عنایتی ضمیر، ن.، و چرم، م.، و راهنما قهفرخی، ا. (1397). اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان, 8(2 ), 121-134. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=529843



Vancouver : کپی

طهماسبی شامنصوری مسلم، عنایتی ضمیر نعیمه، چرم مصطفی، راهنما قهفرخی افراسیاب. اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان. 1397 [cited 2021December08];8(2 ):121-134. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=529843



IEEE : کپی

طهماسبی شامنصوری، م.، عنایتی ضمیر، ن.، چرم، م.، راهنما قهفرخی، ا.، 1397. اثر تیمارهای بیولوژیکی و شیمیایی بر بهبود تحمل به شوری در گندم. مجله فیزیولوژی و پرورش گیاهان, [online] 8(2 ), pp.121-134. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=529843.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 42 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی