برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد، ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، رشت، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسی اثرات پودر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد، غلظت برخی فراسنجه های خون و ویژگی های لاشه جوجه های گوشتی، از 160 قطعه جوجه یک روزه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر (شاهد)، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد پودر پونه بودند. تیمار حاوی 6/0 درصد پودر پونه در مقایسه با گروه شاهد در دوره آغازین مصرف خوراک بالاتری را به خود اختصاص داد (05/0P<)؛ با وجود این در دوره رشد و نیز در کل دوره آزمایش، تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد. از نظر میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک در دوره های آغازین، رشد و کل دوره ی آزمایش نیز تفاوت معنی-داری در بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. درصد لاشه در سن 42 روزگی در تیمارهای حاوی پودر پونه در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). درصد وزنی اجزای لاشه شامل ران، سینه، چربی بطنی، قلب، کبد و سنگدان تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. غلظت تری-گلیسرید و VLDL پلاسما در تیمارهای حاوی پودر پونه به طور معنی دار و خطی در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0P<). در رابطه با سطوح کلسترول کل و HDL پلاسما، به ترتیب کاهشی معنی دار در تیمار حاوی سطح 4/0 و تیمار حاوی سطح 2/0 درصد پودر پونه در مقایسه با گروه شاهد حاصل شد (05/0P<). سطوح LDL پلاسما تحت-تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از سطوح محدود پودر پونه تا سطح 6/0 درصد تأثیر قابل ملاحظه ای بر عملکرد جوجه های گوشتی ندارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ریعان محصصی، ع.، و درمانی کوهی، ح.، و ناصری هرسینی، ر.، و میرزاآقازاده، ع.، و کیومرثی، ح. (1398). تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی. پژوهش و فناوری محیط زیست, 4(6 ), 71-82. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=528024



Vancouver : کپی

ریعان محصصی علی، درمانی کوهی حسن، ناصری هرسینی رضا، میرزاآقازاده علی، کیومرثی حامد. تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی. پژوهش و فناوری محیط زیست. 1398 [cited 2021September18];4(6 ):71-82. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=528024



IEEE : کپی

ریعان محصصی، ع.، درمانی کوهی، ح.، ناصری هرسینی، ر.، میرزاآقازاده، ع.، کیومرثی، ح.، 1398. تأثیر گیاه پونه (Mentha pulegium L. ) بر عملکرد, ویژگی های لاشه و غلظت برخی از فراسنجه های خون در جوجه های گوشتی. پژوهش و فناوری محیط زیست, [online] 4(6 ), pp.71-82. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=528024.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 5 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی