برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1384 , دوره  6 , شماره  4 ; از صفحه 191 تا صفحه 202 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي غلظت عناصر غذايي ضروري در برگ هاي نخل خرما (.Phoenix dactylifera L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات خرما و میوه‌های گرمسیری کشور، اهواز، جمهوری اسلامی ایران
 
چکیده: 

نخل خرما يکي از درختاني است که غلظت عناصر ضروري در قسمت هاي مختلف آن مشخص نشده است. در اين راستا آزمايشي با هدف تعيين وضعيت عناصر ضروري کم مصرف در برگ هاي مختلف نخل خرما  اجرا شد. براي اين منظور برگ هاي موجود روي سه اصله نخل خرماي 10 ساله رقم 'استعمران' را از قسمت بالا و در جهت عقربه هاي ساعت شماره گذاري نموده و نمونه برداري از برگچه هاي وسط هر برگ در ارديبهشت ماه انجام گرديد و ميزان عناصر ضروري شامل نيتروژن، فسفر، پتاسيم، كلسيم، منيزيم، آهن، روي، مس و منگنز در آن ها اندازه گيري شد. پس از تعيين غلظت عناصر ضروري در رديف هاي مختلف تاج درخت خرما، بهنجار بودن داده ها مورد بررسي قرار گرفت و تجزيه داده ها بر اساس طرح آشيانه اي انجام و با استفاده از آزمون چند دامنه اي دانكن روند تغييرهاي غلظت عناصر ضروري مشخص شد. بر اساس نتايج به دست آمده غلظت نيتروژن در برگ هاي رديف اول تا رديف هفتم روند افزايشي و از برگ هاي رديف هفتم تا برگ هاي رديف دهم روند كاهشي داشت. غلظت فسفر، پتاسيم و مس در برگ هاي جوان بيشتر و در برگ هاي پير كمتر و غلظت كلسيم، منيزيم، آهن، روي و منگنز در برگ هاي جوان كمتر و در برگ هاي پير بيشتر بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 246
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی