برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1385 , دوره  7 , شماره  1 ; از صفحه 45 تا صفحه 56 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي برهمکنش ميزان آب و نيتروژن بر كميت و كيفيت ميوه گوجه فرنگي و تعيين تابع توليد آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اين پژوهش براي بررسي تاثير تيمارهاي آب آبياري به ميزان 40، 60، 80، 100 و 120% نياز آبي و مقادير مختلف نيتروژن به ميزان 60، 120 و 180 كيلوگرم در هكتار (به صورت كود اوره) و برهمكنش آن ها بر كميت و كيفيت گياه گوجه فرنگي رقم 'ارلي اوربانا' انجام شد. پژوهش در سال 1382 در مزرعه پژوهشي گروه آبياري دانشكده كشاورزي دانشگاه تهران (منطقه نيمه خشك) در يك خاك لوم رسي و در طرح كرت هاي خرد شده (تيمارهاي آبياري به عنوان كرت هاي اصلي و نيتروژن به عنوان كرت هاي فرعي) با سه تكرار انجام شد. نتايج تجزيه آماري نشان داد كه ميزان آب آبياري و نيتروژن و همچنين برهمکنش آن ها بر ويژگي هاي كمي و كيفي ميوه گوجه فرنگي شامل عملكرد كل محصول، عملكرد محصول قابل فروش، تعداد ميوه در بوته، وزن متوسط ميوه، بازده مصرف آب (WUE)، عملكرد زودرس، ماده خشك، مواد جامد محلول، اسيديته قابل تيتراسيون، pH، ويتامينC ، استحكام و نيترات ميوه معني دار بوده است. بيشترين عملکرد محصول قابل فروش و بازده مصرف آب به ترتيب برابر 78.83 تن در هكتار و 0.085 تن در هكتار به ازا يك ميلي متر آب مصرفي در تيمار 100% نياز آبي با 120 كيلوگرم نيتروژن در هکتار به دست آمد. يك رابطه درجه سه به ازا هر يك از سطوح نيتروژن، بين ميزان آب مصرفي و عملكرد قابل فروش ميوه و يك رابطه درجه دو به ازا تمام سطوح آب، بين ميزان نيتروژن مصرفي و عملكرد قابل فروش ميوه به دست آمد. در پايان يك تابع دو متغيره بين عملكرد قابل فروش، ميزان آب و نيتروژن مصرفي به دست آمد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فرهمند، ع.، و فرداد، ح.، و لیاقت، ع.، و کاشی، ع. (1385). بررسی برهمکنش میزان آب و نیتروژن بر کمیت و کیفیت میوه گوجه فرنگی و تعیین تابع تولید آن. مجله علوم و فنون باغبانی ایران, 7(1), 45-56. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=52004



Vancouver : کپی

فرهمند علیرضا، فرداد حسین، لیاقت عبدالمجید، کاشی عبدالکریم. بررسی برهمکنش میزان آب و نیتروژن بر کمیت و کیفیت میوه گوجه فرنگی و تعیین تابع تولید آن. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1385 [cited 2021December03];7(1):45-56. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=52004



IEEE : کپی

فرهمند، ع.، فرداد، ح.، لیاقت، ع.، کاشی، ع.، 1385. بررسی برهمکنش میزان آب و نیتروژن بر کمیت و کیفیت میوه گوجه فرنگی و تعیین تابع تولید آن. مجله علوم و فنون باغبانی ایران, [online] 7(1), pp.45-56. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=52004.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 101 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی