برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين ضريب هضمي شبدر، كاه گندم و كاه جو ايلام و كرمانشاه با روش In vivo

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ایلام
 
چکیده: 

هدف از اجراي اين تحقيق تعيين قابليت هضم تعدادي از مواد خوراکي استان هاي ايلام و کرمانشاه (کاه جو و کاه گندم استان ايلام و کاه جو، کاه گندم و شبدر چين اول استان کرمانشاه) با استفاده از روش حيوان زنده (in vivo) بود براي تعيين قابليت هضم به روش حيوان زنده، از 4 راس گوسفند نر بالغ اخته شده با ميانگين سن 3 سال و ميانگين وزن 3.1±62 کيلوگرم استفاده گرديد. سطح تغذيه براي شبدر در حد مصرف اختياري و براي کاه ها به صورت محدود (40 گرم ماده خشک به ازاي هر کيلوگرم وزن متابوليکي از نسبت 60 و 40 به ترتيب کاه و کنجاله تخم پنبه به عنوان مکمل) تنظيم گرديد. ميانگين قابليت هضم ظاهري ماده خشک، ماده آلي و انرژي خام کاه جو ايلام به ترتيب 1.88± 50.77، 1.87±54.00، 2.38± 40.73 درصد، کاه جو کرمانشاه 1.03±44.41، 1.33±48.3 و 1.12±33.8 درصد، کاه گندم ايلام به ترتيب 2.96±45.69، 2.93± 49.30 و 3.3±36.10 درصد، کاه گندم کرمانشاه 1.32±44.65، 1.07±50.10 و 1.24± 34.03 درصد و شبدر چين اول 1.6±67.59، 1.72±71.84 و 1.73±65.13 درصد و همچنين قابليت هضم ظاهري پروتيين خام شبدر چين اول 2.06±79.94 درصد تعيين گرديد. قابليت هضم کاه جو دو استان در مورد ماده خشک و ماده آلي (P<0.01) و انرژي خام (P<0.05) معني دار بود. اختلاف معني داري بين قابليت هضم کاه گندم دو استان در مورد ماده خشک، ماده آلي و انرژي خام مشاهده نگرديد (P>0.05).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جعفری، ه.، و دبیری، ن.، و زاهدی فر، م.، و ورمقانی، ص. (1385). تعیین ضریب هضمی شبدر, کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)), 64-71. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=51447



Vancouver : کپی

جعفری هوشنگ، دبیری نجف قلی، زاهدی فر مجتبی، ورمقانی صیف علی. تعیین ضریب هضمی شبدر, کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1385 [cited 2021August02];13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)):64-71. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=51447



IEEE : کپی

جعفری، ه.، دبیری، ن.، زاهدی فر، م.، ورمقانی، ص.، 1385. تعیین ضریب هضمی شبدر, کاه گندم و کاه جو ایلام و کرمانشاه با روش In vivo. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 13(ویژه نامه علوم دامی (ضمیمه)), pp.64-71. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=51447.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 336 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی