برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

خواص آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره ریشه گیاه کهورک بر باکتری های بیماری زای غذایی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
گیاهان منابع ارزشمندی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی مختلف هستند. ترکیب و ساختار گروه های عاملی اسانس ها و عصاره ها نقش مهمی در فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن ها ایفا می کنند. گیاه جغجغه یا کهورک (Prosopis farcta) از خانواده Leguminosea و زیر خانواده Mimosoideae است و بومی نواحی خشک و نیمه خشک آسیا، آفریقا و آمریکاست. در این پژوهش با استفاده از روش سوکسوله و حلال اتانول 70 درصد، عصاره ریشه گیاه کهورک تهیه و درصد بازده عصاره 1/85 درصد به دست آمد. فنل کل و ترکیبات فلاونوئیدی به ترتیب برابر با 0/17 ± 14/ 178 میلی گرم هم ارز اسید گالیک در گرم و 77/ 0± 94/33 میلی گرم هم ارز کوئرستین در گرم محاسبه شد. ترکیبات فنلی 98/11 درصد از کل ترکیبات شیمیایی عصاره را تشکیل داده بودند. مقدار 50IC برای عصاره اتانولی ریشه گیاه کهورک برابر 2/45 میکروگرم بر میلی لیتر و آنتی اکسیدان سنتزی BHT (نمونه کنترل)11/98 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. در سیستم بتاکاروتن-لینولئیک اسید، میانگین درصد فعالیت آنتی اکسیدانی 39/25 را برای عصاره ریشه کهورک و 13/57 درصد برای BHT تعیین شد. در بین غلظت های 250، 500 و ppm 1000، غلظت ppm 1000 عصاره بهترین اثر آنتی اکسیدانی را در روغن سویا طی 12 روز نگه داری در دمای 50 درجه سلسیوس داشت. استافیلوکوکوس اورئوس با MIC برابر 200 میکروگرم بر میلی لیتر و MBC برابر 350 میکروگرم بر میلی لیتر، نسبت به دو باکتری گرم منفی سالمونلا تیفی موریوم و اشریشیا کولای در برابر عصاره حساسیت بیشتری نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره اتانولی-آبی ریشه کهورک از فعالیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی مناسبی برخوردار است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عزیزنیا، ح.، و کرامت، ج.، و سلیمانیان زاد، ص. (1398). خواص آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره ریشه گیاه کهورک بر باکتری های بیماری زای غذایی. بهداشت مواد غذایی, 9(2 (پیاپی 34) ), 47-59. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512944



Vancouver : کپی

عزیزنیا حامد، کرامت جواد، سلیمانیان زاد صبیحه. خواص آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره ریشه گیاه کهورک بر باکتری های بیماری زای غذایی. بهداشت مواد غذایی. 1398 [cited 2021November27];9(2 (پیاپی 34) ):47-59. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512944



IEEE : کپی

عزیزنیا، ح.، کرامت، ج.، سلیمانیان زاد، ص.، 1398. خواص آنتی اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی عصاره ریشه گیاه کهورک بر باکتری های بیماری زای غذایی. بهداشت مواد غذایی, [online] 9(2 (پیاپی 34) ), pp.47-59. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512944.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 503 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی