برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تیر 1398 , دوره  16 , شماره  89 ; از صفحه 369 تا صفحه 377 .
 
عنوان مقاله: 

خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی عسل حاوی عرق شوید به روش پروسه ای و بیولوژیکی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد خوراسگان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 
انواع عسل دارای خواص فیزیکوشیمیایی و دارویی متعددی می باشد که این تفاوت بستگی به منشاء گیاهی، جغرافیایی، عوامل محیطی و گونه زنبور عسل دارد. در این تحقیق مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی عسل شوید تولیدی با دو روش فرآوری شده(پروسه ای) و روش بیولوژیک انجام گرفت. آزمون های فیزیکوشیمیایی شامل رطوبت، pH، اسیدیته، ویسکوزیته، رنگ سنجی، مقدار کل ترکیبات فنولی به روش فولین-سیوکالتیو و فعالیت آنتی اکسیدانی(DPPH) برای عسل شوید، عسل پروسه ای و بیولوژیکی حاوی عرق شوید، و عسل طبیعی شاهد ( پایه یونجه) انجام شد. نتایج نشان داد بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در عسل طبیعی شوید (60/87 درصد) حاصل شد. عسل طبیعی یونجه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی برابر با 43/62 درصد بود. اگر چه تولید عسل بیولوژیک نتایج مطلوبی نسبت به عسل پروسه ای و طبیعی نشان نداد ولی نتایج آزمون های عسل پروسه ای تفاوت مشهودی با عسل طبیعی نداشت(0/05>P). لذا تولید عسل پروسه ای یک روش موثر برای تولید عسل گیاهی با خواص دارویی متفاوت است. اما عسل بیولوژیک علاوه بر هزینه زیاد، دارای خواص آنتی اکسیدانی کمتری نسبت به عسل طبیعی و پروسه ای می باشد. عسل های تیره تر دارای ترکیبات فنولی، فلاونها و فلاونوئیدهای بیشتر و در نتیجه فعالیت آنت اکسیدانی بیشتری بودند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خدری، س.، و گلی، م.، و مرتضایی نژاد، ف. (1398). خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی عسل حاوی عرق شوید به روش پروسه ای و بیولوژیکی. علوم و صنایع غذایی ایران, 16(89 ), 369-377. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512631



Vancouver : کپی

خدری سارا، گلی محمد، مرتضایی نژاد فروغ. خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی عسل حاوی عرق شوید به روش پروسه ای و بیولوژیکی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1398 [cited 2021June14];16(89 ):369-377. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512631



IEEE : کپی

خدری، س.، گلی، م.، مرتضایی نژاد، ف.، 1398. خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی عسل حاوی عرق شوید به روش پروسه ای و بیولوژیکی. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 16(89 ), pp.369-377. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512631.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 52 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی