برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تیر 1398 , دوره  16 , شماره  89 ; از صفحه 177 تا صفحه 184 .
 
عنوان مقاله: 

اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
 
چکیده: 
در این پژوهش، اثر محلول های آب و سدیم دی استات در کاهش آلودگی ها در رطب مضافتی مورد بررسی قرار گرفت. خوشه-های خرما در اواخر مرحله خلال با آب خالص و محلول سدیم دی استات (به غلظت ppm 4000) شستشو داده شدند. میوه-های خرما قبل از شستشو و سپس در فواصل زمانی دو، سه و چهار هفته از شستشو از لحاظ آلودگی میکروبی مورد آزمون قرار گرفتند. نمونه های رطب مضافتی، پس از برداشت، بسته بندی شده و برای مدت 6 ماه در انبار معمولی و سردخانه نگهداری شدند. نتایج نشان داد که محلول های سدیم دی استات و آب، میزان آلودگی های سطحی و بار میکروبی را در میوه-های خرما به طور معنی داری کاهش دادند. تعداد کل میکروارگانیسم ها و قارچ ها در میوه های خرما در طی رسیدگی به تدریج افزایش یافت. میزان پوسیدگی میوه خرما در هنگام برداشت در تیمارهای شستشو با سدیم دی استات به طور معنی داری بالا بود. نگهداری محصول در انبار معمولی به طور معنی داری میزان رطوبت میوه ها را کاهش و درصد کل مواد جامد محلول را افزایش داد. در کلیه تیمارهای شستشو، میزان pH میوه با گذشت زمان انبارداری کاهش و درصد اسیدیته (بر حسب لاکتیک اسید) افزایش یافت. شمارش کلی میکروارگانیسم ها در تیمار شستشو با سدیم دی استات در طی مدت نگهداری به طور معنی داری کمتر از دیگر تیمارها گزارش شد. نتایج آزمون ها نشان داد که شستشوی خوشه های خرمای مضافتی در اواخر مرحله خلال به روش اسپری کردن با آب معمولی می تواند در کاهش آلودگی های سطحی در میوه مؤثر باشد. همچنین برای جلوگیری از فعالیت میکروارگانیسم ها و آفات و در نتیجه افزایش عمر نگهداری رطب مضافتی، استفاده از سردخانه ارجحیت دارد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

گلشن تفتی، ا.، و روزبه، م. (1398). اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی. علوم و صنایع غذایی ایران, 16(89 ), 177-184. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512510



Vancouver : کپی

گلشن تفتی ابوالفضل، روزبه مریم. اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی. علوم و صنایع غذایی ایران. 1398 [cited 2021October16];16(89 ):177-184. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512510



IEEE : کپی

گلشن تفتی، ا.، روزبه، م.، 1398. اثر محلول های شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 16(89 ), pp.177-184. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=512510.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 88 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی