برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1399 , دوره  12 , شماره  1 ; از صفحه 95 تا صفحه 104 .
 
عنوان مقاله: 

اثر کاربرد پسماند کارخانجات آبليموسازي بر عملکرد و پاسخ هاي ايمني جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه پرورش طيور، دانشکده کشاورزي، دانشگاه فني و حرفهاي پاکدشت، پاکدشت، ايران
 
چکیده: 
به منظور جلوگيري از آلودگي هاي زيست محيطي ناشي از دفع پسماند کارخانجات آبليموسازي و استفاده بهينه از اين پسماند در تغذيه جوجه هاي گوشتي، آزمايشي در قالب طرح کاملاً تصادفي با 240 قطعه جوجه گوشتي سويه آربورآکرز با 4 تيمار و 4 تکرار و 15 جوجه در هر تکرار به مدّت 42 روز به اجرا درآمد. جوجه هاي يک گروه به عنوان گروه شاهد درنظر گرفته شده و با جيره غذايي بر پايه ذرت و سويا، تغذيه شدند. به منظور تغذيه سه گروه ديگر جيره غذايي پايه به ترتيب با 5، 7/5 و 10 درصد تفاله ليمو جايگزين ذرت شد. نتايج نشان داد که استفاده از سطوح 5 و 7/5 درصد تفاله ليمو در مقايسه با گروه شاهد تأثيرمعني داري بر وزن بدن در هيچ کدام از دوره ها نشان نداد (0/05P). استفاده از سطح 10 درصدي تفاله ليمو افزايش ضريب تبديل در دوره هاي 49-21 و 49-1 روزگي را در پي داشت (0/05>P). استفاده از سطح 10 درصدي تفاله ليمو غلظت کلسترول خون را کاهش و توليد آنتي بادي عليه گلبول هاي قرمز خون گوسفندي در سن 35 و 42 روزگي را افزايش داد (0/05>P). اگرچه سطح هموگلوبين و درصد هماتوکريت تحت تأثير تيمارهاي آزمايشي قرار نگرفت (0/05P). به طورکلي استفاده از تفاله ليموترش تا سطح 7/5 درصد جيره بدون تأثيرمعني دار بر وزن بدن مي تواند سيستم ايمني بدن را تحريک کند، بنابراين جايگزين مناسبي براي جيره هاي طيور مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مهرآبادی، م.، و حسینی، س. (1399). اثر کاربرد پسماند کارخانجات آبلیموسازی بر عملکرد و پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی. محیط زیست جانوری, 12(1 ), 95-104. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=505603



Vancouver : کپی

مهرآبادی مهدی، حسینی سیدمحسن. اثر کاربرد پسماند کارخانجات آبلیموسازی بر عملکرد و پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی. محیط زیست جانوری. 1399 [cited 2021July28];12(1 ):95-104. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=505603



IEEE : کپی

مهرآبادی، م.، حسینی، س.، 1399. اثر کاربرد پسماند کارخانجات آبلیموسازی بر عملکرد و پاسخ های ایمنی جوجه های گوشتی. محیط زیست جانوری, [online] 12(1 ), pp.95-104. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=505603.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 40 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی