برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1398 , دوره  11 , شماره  3 ; از صفحه 69 تا صفحه 76 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي کيفيت پروتئين تفاله گوجه فرنگي خام و تخميري در مقايسه با کنجاله سويا در تغذيه جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذيه دام و طيور، دانشکده علوم دامي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان، گرگان، ايران
 
چکیده: 
اين آزمايش جهت تعيين ترکيب شيميايي و ارزيابي کيفيت پروتئين تفاله گوجه فرنگي خام و تخميري در تغذيه جوجه هاي گوشتي انجام شد. مقدار ماده خشک، فيبر، پروتئين خام به ترتيب از 92/96، 35/13، 14/35 در تفاله خام به 91/40، 30/16، 15/54 درصد در تفاله تخميري تغيير يافت. جمعيت باکتري هاي اسيدلاکتيک (log10 CFU/g) از 7/53 در تفاله خام به 14/85 در تفاله تخميري تغيير يافت. آزمايش در قالب طرح کاملاً تصادفي با چهار تيمار شامل جيره فاقد ازت، جيره حاوي کنجاله سويا، جيره حاوي تفاله گوجه فرنگي خام و تخميري به-صورت جيره هاي نيمه خالص بر روي جوجه ها انجام شد. نسبت راندمان پروتئين، نسبت ويژه پروتئين، راندمان خوراک و افزايش وزن جوجه ها بررسي شد. نتايج نشان داد نسبت راندمان پروتئين در سنين 14، 17 و کل دوره پرورش براي تفاله تخميري به ترتيب برابر با 2/96، 2/72 و 2/70 براي تفاله خام به ترتيب برابر با 2/36، 2/03 و 2/24 و براي کنجاله سويا به-ترتيب برابر با 3/06، 3/26 و 3/13 بود (0/05>P). ارزش ويژه پروتئين براي تفاله تخميري به ترتيب برابر با 3/84، 3/76 و 3/82 و براي تفاله خام به ترتيب برابر با 3/47، 2/92 و 3/28 و براي کنجاله سويا به ترتيب برابر با 4/03، 3/99 و 4/02 بود (0/05>P). اگر چه افزايش وزن و راندمان خوراک در جوجه هاي تغذيه شده با تفاله تخميري نسبت به کنجاله سويا کم تر بود ولي اين مقادير نسبت به تفاله خام بالاتر بود (0/05>P). بنابراين با توجه به بهبود کيفيت پروتئين تفاله تخميري مي توان از آن در تغذيه جوجه هاي گوشتي استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رجب رضوان نسوان، م.، و داستار، ب.، و قورچی، ت.، و عشایری زاده، ا.، و خمیری، م. (1398). ارزیابی کیفیت پروتئین تفاله گوجه فرنگی خام و تخمیری در مقایسه با کنجاله سویا در تغذیه جوجه های گوشتی. محیط زیست جانوری, 11(3 ), 69-76. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=505330



Vancouver : کپی

رجب رضوان نسوان محسن، داستار بهروز، قورچی تقی، عشایری زاده امید، خمیری مرتضی. ارزیابی کیفیت پروتئین تفاله گوجه فرنگی خام و تخمیری در مقایسه با کنجاله سویا در تغذیه جوجه های گوشتی. محیط زیست جانوری. 1398 [cited 2021July26];11(3 ):69-76. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=505330



IEEE : کپی

رجب رضوان نسوان، م.، داستار، ب.، قورچی، ت.، عشایری زاده، ا.، خمیری، م.، 1398. ارزیابی کیفیت پروتئین تفاله گوجه فرنگی خام و تخمیری در مقایسه با کنجاله سویا در تغذیه جوجه های گوشتی. محیط زیست جانوری, [online] 11(3 ), pp.69-76. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=505330.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی