6 SID.ir | بررسي پارامترهاي عملياتي موثر بر دانه بندي نمك سديم كلريد در متبلور كننده DTB در مقياس روميزي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي پارامترهاي عملياتي موثر بر دانه بندي نمك سديم كلريد در متبلور كننده DTB در مقياس روميزي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران
 
چکیده: 
نمك طعام يا سديم كلريد، يكي از موادي است كه از ديرباز در رژيم غذايي انسان وجود داشته و از مهم ترين الكتروليت هاي موجود در مايعات بين سلولي بدن انسان است. به علت مصرف روزانه اين ماده و همچنين كاربرد آن در صنايع غذايي، كيفيت آن در دنيا همواره مورد توجه بوده است. دستيابي به كيفيت بالاي نمك به روش هاي متفاوت انجام مي شود. روش انتخابي صنعتي براي تهيه نمك طعام خوراكي روش تبلور است. در تهيه نمك به اين روش، پارامترهاي عملياتي متفاوتي بر خلوص و دانه بندي تاثير دارند. مهم ترين اين پارامترها بار حرارتي انتقالي به متبلور كننده، زمان اقامت ماگما در متبلور كننده، دور همزن و غلظت خوراك است. در اين تحقيق، با هدف بررسي ميزان تاثير اين پارامترها بر دانه بندي سديم كلريد، متبلور كننده لوله اي كشانه اي انتخاب و در مقياس روميزي طراحي و ساخته شد. با استفاده از تحليل تاگوچي اثر پارامترهاي مهم در سه سطح متفاوت روي دانه بندي نمك طعام بلوري، طي 9 آزمايش با دو بار تكرار (در مجموع 18 آزمايش) انجام و نتيجه هاي آن به وسيله نرم افزار 4Qualitek- تحلیل آماري شد. اين آزمايش ها در شرايطي كه مخزن متبلور كننده حاوي 7 ليتر محلول نمك طعام بود، انجام گرفت. بررسي نتيجه هاي آزمايش ها نشان مي دهد، متغير بار حرارتي بيشترين اثر را روي دانه بندي فراورده نهايي دارد. غلظت خوراك و زمان اقامت به ترتيب مقام دوم و سوم اهميت را از نظر تاثيرگذاري بر دانه بندي بلورهاي نمك سديم كلريد دارند و تاثير دورهمزن بر دانه بندي بلورها قابل اغماض است. در پايان بهترين شرايط عملياتي براي توليد بلورهاي نمك طعام معين شد كه عبارت اند از محلول خوراك با غلظت37 درصد (برحسب سديم كلريد)، دور همزن 900 دور در دقيقه، زمان اقامت 60 دقيقه و بار حرارتي 500 وات.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 313
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی