برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات سطوح مختلف عصاره زيره سبز بر عملکرد رشد و تغذيه ماهي جوان کپور معمولي Cyprinus carpio

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شيلات، دانشکده منابع طبيعي دريا، دانشگاه علوم و فنون دريايي خرمشهر، خرمشهر
 
چکیده: 
در اين تحقيق اثر تجويز خوراکي سطوح مختلف عصاره زيره سبز بر ماهي جوان کپور معمولي مورد مطالعه قرار گرفت. به اين منظور تعداد 150 قطعه ماهي (با وزن متوسط 89/0± 3/20 گرم) به طور تصادفي در 15 تانک فايبر گلاس توزيع شده و با جيره حاوي عصاره اتانولي زيره سبز با مقادير 0% (گروه شاهد)، 5/0%، 1، 5/1 و 2% (گروه هاي آزمايشي)، 3 بار در روز به صورت سيري و به مدت 8 هفته تغذيه شدند. در پايان دوره آزمايش، پارامترهاي مختلف رشد شامل ميزان افزايش وزن، ميزان رشد روزانه و ضريب رشد ويژه، شاخص هاي وضعيت شامل ضريب چاقي، شاخص احشايي و شاخص کبدي و نيز شاخص هاي تغذيه اي شامل نسبت تبديل غذايي، نسبت بازده پروتئين، نسبت بازده چربي، کل غذاي مصرف شده، مصرف خالص پروتئين، مصرف خالص چربي، اندازه گيري گرديد. نتايج نشان داد عصاره زيره سبز منجر به افزايش وزن بدن، ضريب رشد روزانه و نرخ رشد ويژه در مقايسه با گروه شاهد گرديد (05/0>P) و بيشترين ميزان اين فاکتورها در جيره حاوي 2% عصاره و کمترين ميزان مربوط به گروه شاهد بود. کمترين ميزان نسبت تبديل غذايي و بيشترين ميزان نسبت بازده پروتئين در گروه 2% عصاره زيره سبز مشاهده شد که با گروه شاهد اختلاف معني داري مشاهده شد (05/0>P). بر اساس نتايج حاصله، افزودن 2% عصاره اتانولي زيره سبز به جيره غذايي ماهي جوان کپور معمولي مي تواند موجب افزايش رشد گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قائدی، ف.، و زنگویی، ن.، و موسوی، س.، و ذاکری، م. (1398). اثرات سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر عملکرد رشد و تغذیه ماهی جوان کپور معمولی Cyprinus carpio. زیست شناسی جانوری تجربی, 8(2 (پیاپی 30) ), 23-34. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=494372



Vancouver : کپی

قائدی فرشته، زنگویی نسیم، موسوی سیدمحمد، ذاکری محمد. اثرات سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر عملکرد رشد و تغذیه ماهی جوان کپور معمولی Cyprinus carpio. زیست شناسی جانوری تجربی. 1398 [cited 2021August06];8(2 (پیاپی 30) ):23-34. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=494372



IEEE : کپی

قائدی، ف.، زنگویی، ن.، موسوی، س.، ذاکری، م.، 1398. اثرات سطوح مختلف عصاره زیره سبز بر عملکرد رشد و تغذیه ماهی جوان کپور معمولی Cyprinus carpio. زیست شناسی جانوری تجربی, [online] 8(2 (پیاپی 30) ), pp.23-34. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=494372.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 28 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی