نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1398 , دوره  50 , شماره  3 ; از صفحه 561 تا صفحه 570 .
 
عنوان مقاله: 

تأثير کودهاي آلي و قارچ مايکوريزا بر خصوصيات مورفولوژيکي، عملکرد سرشاخه و موسيلاژ گاوزبان (Borago officinalis)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزي، دانشگاه ياسوج، ايران
 
چکیده: 
به منظور بررسي تأثير سطوح مختلف ورمي کمپوست، کمپوست گرانوله و قارچ مايکوريزا بر برخي صفات کمي و کيفي گياه دارويي گاوزبان آلماني، آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار انجام شد. عامل هاي آزمايش شامل کودهاي آلي در 5 سطح (صفر، 5 و 10 تن در هکتار ورمي کمپوست، 3 و 6 تن در هکتار کمپوست گرانوله) و قارچ مايکوريزا در دو سطح (بدون کاربرد و کاربرد گونه Glomus mosseae) بودند. نتايج نشان داد که بيشترين عملکرد سرشاخه گل دار و شاخص سطح برگ، مربوط به تيمار 10 تن در هکتار ورمي کمپوست به همراه مايکوريزا بود. همچنين بالاترين تعداد شاخه در بوته، درصد موسيلاژ، ارتفاع بوته و وزن هزاردانه در تيمار 10 تن در هکتار ورمي کمپوست مشاهده شد. نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد که استفاده از کودهاي آلي و مايکوريزا مي تواند باعث افزايش شاخص سطح برگ، ارتفاع گياه، وزن هزاردانه، بهبود عملکرد سرشاخه گل دار، عملکرد زيستي و درصد موسيلاژ در گياه گاوزبان آلماني شود؛ در نتيجه مي توان با استفاده بهينه از نهاده هاي آلي و زيستي نسبت به توليد سالم گياه گاوزبان اقدام نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شهبازی، ز.، و صالحی، ا.، و موحدی دهنوی، م.، و فرجی، ه. (1398). تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 50(3 ), 561-570. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=493450



Vancouver : کپی

شهبازی زهرا، صالحی امین، موحدی دهنوی محسن، فرجی هوشنگ. تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1398 [cited 2022May22];50(3 ):561-570. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=493450



IEEE : کپی

شهبازی، ز.، صالحی، ا.، موحدی دهنوی، م.، فرجی، ه.، 1398. تأثیر کودهای آلی و قارچ مایکوریزا بر خصوصیات مورفولوژیکی, عملکرد سرشاخه و موسیلاژ گاوزبان (Borago officinalis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 50(3 ), pp.561-570. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=493450.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 71 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی