نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1398 , دوره  50 , شماره  1 ; از صفحه 151 تا صفحه 162 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي صفات کيفي پوست و گوشت برخي از ارقام و ژنوتيپ هاي هلو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزي، دانشگاه تبريز
 
چکیده: 
شناخت و ارزيابي صفات کيفي ميوه هلو از نظر برنامه هاي به نژادي و حفظ ژرم پلاسم بسيار با اهميت است. براي اين منظور، بررسي و مقايسه خواص کيفي و بيوشيميايي ميوه 18 ژنوتيپ و رقم هلوي موجود در استان آذربايجان شرقي در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار انجام گرفت. صفات مختلفي از قبيل سفتي بافت ميوه، مواد جامد محلول (TSS)، pH آب ميوه، اسيديته قابل تيتراسيون (TA)، ويتامين ث و محتواي فنل کل و ظرفيت آنتي اکسيداني، فلاونوئيد کل و آنتوسيانين کل در دو بخش پوست و گوشت مورد ارزيابي قرار گرفت. همچنين به منظور تعيين ارتباط بين صفات، همبستگي ساده بين صفات نيز محاسبه گرديد. نتايج حاصله نشان داد که اثر ژنوتيپ و رقم روي بيشتر صفات مورد مطالعه در سطح احتمال 1 درصد معني دار بود. صفات بيوشيميايي مورد بررسي در همه ارقام و ژنوتيپ هاي ارزيابي شده در بخش پوست بيشتر از گوشت بود. همچنين نتايج نشان داد که رقم هلوي حامدي داراي بيشترين مقدار آنتوسيانين کل و فلاونوئيد کل بود و ارقامي مانند انجيري موري، انجيري زعفراني خليلي داراي بيشترين محتوي ويتامين ث بوده، ظرفيت آنتي اکسيداني و محتواي فنل کل بودند. نتايج همبستگي نشان داد که محتوي ويتامين ث با ظرفيت آنتي اکسيداني، فنل کل و فلاونوئيد کل گوشت و پوست همبستگي معني داري نداشت، درحالي که همبستگي مثبت و معني داري بين فنل کل و ظرفيت آنتي اکسيداني مشاهده گرديد. به طور کلي با توجه به نتايج به دست آمده ارقام با ترکيبات بيوشيميايي و آنتي اکسيداني بالا مي تواند در برنامه هاي اصلاحي مورد استفاده قرار گيرند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عبدالهی، ر.، و حاجی لو، ج.، و زین العابدینی، م.، و مهنا، ن.، و غفاری، م. (1398). ارزیابی صفات کیفی پوست و گوشت برخی از ارقام و ژنوتیپ های هلو. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 50(1 ), 151-162. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=492788



Vancouver : کپی

عبدالهی رحیم، حاجی لو جعفر، زین العابدینی مهرشاد، مهنا ناصر، غفاری محمدرضا. ارزیابی صفات کیفی پوست و گوشت برخی از ارقام و ژنوتیپ های هلو. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1398 [cited 2022June27];50(1 ):151-162. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=492788



IEEE : کپی

عبدالهی، ر.، حاجی لو، ج.، زین العابدینی، م.، مهنا، ن.، غفاری، م.، 1398. ارزیابی صفات کیفی پوست و گوشت برخی از ارقام و ژنوتیپ های هلو. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 50(1 ), pp.151-162. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=492788.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 103 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی