برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات متقابل کود آلي و سطوح آبياري بر برخي شاخص هاي مورفولوژيک و فيزيولوژيک گياه نعناع فلفلي (. Mentha) piperita L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم مهندسي آب، دانشکده کشاورزي، دانشگاه فردوسي مشهد
 
چکیده: 
نعناع فلفلي از جمله گياهان دارويي و معطري است که مصارف دارويي، غذايي، آرايشي و بهداشتي فراواني دارد. يکي از خواص بارز آن خواص ضد ميکروبي آن است. به منظور ارزيابي تأثير کود آلي و سطوح مختلف آبياري در مراحل مختلف رشدي گياه نعناع فلفلي، آزمايشي در شرايط گلخانه اي در بهار سال 1397 در محيط گلخانه ي تحقيقاتي دانشکده کشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد به صورت فاکتوريل دو عاملي در قالب طرح کاملأ تصادفي با 3 تکرار روي نعناع فلفلي انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تيمارهاي آبياري در 4 سطح (50، 75، 100 و 120 درصد نياز آبي گياه ) و 4 سطح کود آلي (کود گاوي در 2 سطح (5 و 10 تن در هکتار) و کود مرغي در 2 سطح (20 و 70 گرم در ليتر)) بوده که در مراحل مختلف رشد گياه نعناع فلفلي مورد استفاده قرار گرفتند. نتايج اين پژوهش نشان داد که اثر متقابل سطوح آبياري و کودي بر خصوصيات مورفولوژيک نعناع فلفلي مانند ارتفاع گياه و قطر ساقه معني دار نبودند و بر روي وزن تر برگ، وزن تر ريشه و وزن خشک ريشه (در سطح 01/0) بسيار معني دار بود. که ميتوان نتيجه گرفت که بيشترين ميزان آبياري و ميزان کود گاوي و مرغي باعث افزايش وزن تر برگ شده و ميزان کود آلي تاثيري بر روي وزن تر و خشک ريشه نداشته است. اثر متقابل سطوح آبياري و کودي بر خصوصيات فيزيولوژيک نعناع فلفلي مانند هدايت روزنه اي، محتوي نسبي آب برگ و نشت الکتروليت معني دار نبودند و روي کلروفيل a، کلروفيل bو کلروفيل کل در سطح 01/0 بسيار معني دار بود که کمترين ميزان آبياري و بيشترين ميزان کود مرغي باعث افزايش کلروفيل a و کمترين ميزان آبياري و کمترين ميزان کود آلي باعث افزايش کلروفيل bو کلروفيل کل شده و بر روي شاخص کلروفيل برگ(عدد اسپد کلروفيل) در سطح 05/0 معني دار بود که کمترين ميزان آبياري و بيشترين ميزان کود آلي باعث افزايش شاخص کلروفيل برگ شده است. ميتوان نتيجه گرفت که نعناع فلفلي به سطوح مختلف آبياري حساس تر بوده و سطوح کودي تأثير مثبتي بر عملکرد نعناع فلفلي نداشته است و در بين کودهاي آلي اثر کود مرغي به دليل داشتن نيتروژن از کود گاوي بيشتر بوده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حاج میرزایی، م.، و انصاری، ح.، و هاشمی نیا، س.، و عزیزی، م. (1398). بررسی اثرات متقابل کود آلی و سطوح آبیاری بر برخی شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه نعناع فلفلی (. Mentha) piperita L). مجله آبیاری و زهکشی ایران, 13(6 ), 1794-1805. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=492141



Vancouver : کپی

حاج میرزایی مریم سادات، انصاری حسین، هاشمی نیا سیدمجید، عزیزی مجید. بررسی اثرات متقابل کود آلی و سطوح آبیاری بر برخی شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه نعناع فلفلی (. Mentha) piperita L). مجله آبیاری و زهکشی ایران. 1398 [cited 2022January22];13(6 ):1794-1805. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=492141



IEEE : کپی

حاج میرزایی، م.، انصاری، ح.، هاشمی نیا، س.، عزیزی، م.، 1398. بررسی اثرات متقابل کود آلی و سطوح آبیاری بر برخی شاخص های مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه نعناع فلفلی (. Mentha) piperita L). مجله آبیاری و زهکشی ایران, [online] 13(6 ), pp.1794-1805. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=492141.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 73 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی