برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1397 , دوره  10 , شماره  35 ; از صفحه 189 تا صفحه 197 .
 
عنوان مقاله: 

اثر ورمي کمپوست و پيت ماس بر صفات مورفولوژيکي و کيفي قارچ دکمه اي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و گياهان دارويي، دانشگاه آزادشهرکرد، شهرکرد، ايران
 
چکیده: 
از عوامل مهم توليدي قارچ دکمه اي، خاک پوششي است که تأثير مهمي بر اندازه و عملکرد آن دارد. با توجه به دسترسي آسان به ورمي کمپوست، پژوهش حاضر در جهت جايگزيني پيت ماس با ورمي کمپوست تهيه شده از کود دامي، در قالب طرح کاملاً تصادفي در 3 تکرار انجام شد. تيمارها شامل T1: ورمي کمپوست + پرليت + پيت (2: 1: 1)، T2: ورمي کمپوست + پرليت + پيت (2: 1: 1)، T3: ورمي کمپوست + پرليت + پيت (5/0: 5/0: 3) T4: ورمي کمپوست + پيت (2: 2)، T5: ورمي کمپوست + پرليت + پيت (1: 3)، T6: ورمي کمپوست + پيت (3: 1)، T7: ورمي کمپوست + پرليت (2: 2)، T8: شاهد، T9: پيت ماس هلندي؛ بودند. بعد از اتمام رشد، قارچ هاي توليدي در 3 گروه تقسيم شدند: 1-قارچ هايي باکيفيت بالا (درجه 1). 2-قارچ هايي که فاقد پرده بوده و بازارپسندي کمتري نسبت به قارچ هاي درجه 1 داشتند (درجه 2). 3-قارچ هاي غيرقابل فروش که داراي معايبي در شکل و ظاهر بودند (درجه 3). نتايج نشان داد که تيمارT2 (ورمي+ پرليت + پيت با نسبت 2: 1: 1) و T9 (پيت ماس هلندي)، به ترتيب بيش ترين و کم ترين تعداد و عملکرد قارچ درجه 1 را داشتند. از نظر تعداد و عملکرد قارچ درجه 2، تيمار T3و T7 به ترتيب بيش ترين و کمترين تعداد و عملکرد قارچ درجه 2 را به خود اختصاص دادند. بيشترين درصد پروتئين در تيمار T3 بدست آمد که با توجه به آن که از نظر تعداد و عملکرد قارچ نيز در حد بالايي بود اين تيمار به عنوان بهترين تيمار معرفي گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نیازی، ف.، و یادگاری، م.، و برزگر، ر. (1397). اثر ورمی کمپوست و پیت ماس بر صفات مورفولوژیکی و کیفی قارچ دکمه ای. اکوفیزیولوژی گیاهی, 10(35 ), 189-197. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=490314



Vancouver : کپی

نیازی فهیمه، یادگاری مهراب، برزگر رحیم. اثر ورمی کمپوست و پیت ماس بر صفات مورفولوژیکی و کیفی قارچ دکمه ای. اکوفیزیولوژی گیاهی. 1397 [cited 2021October24];10(35 ):189-197. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=490314



IEEE : کپی

نیازی، ف.، یادگاری، م.، برزگر، ر.، 1397. اثر ورمی کمپوست و پیت ماس بر صفات مورفولوژیکی و کیفی قارچ دکمه ای. اکوفیزیولوژی گیاهی, [online] 10(35 ), pp.189-197. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=490314.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 81 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی