نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تأثير سيليسيم بر غلظت عناصر غذايي، رنگيزه هاي فتوسنتزي و کيفيت ميوه توت فرنگي رقم کاماروسا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغباني، دانشکده علوم زراعي، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري، ساري، ايران
 
چکیده: 
استان مازندران با داشتن رتبه دوم توليد توت فرنگي کشور يکي از قطب هاي مهم توليد اين ريزميوه محبوب بشمار مي آيد. پژوهش حاضر به منظور بررسي اثر منابع سيليسيمي آلي و شيميايي به ترتيب شامل پوسته برنج، سيليکات سديم و پتاسيم بر توت فرنگي در کشت بدون خاک صورت گرفت. آزمايش بصورت فاکتوريل با دو فاکتور بستر کاشت (دوگانه و سه گانه) و تغذيه سيليکات سديم و پتاسيم (شاهد، 50 و 100 ميلي گرم بر ليتر سيليسيم) در قالب طرح کاملاً تصادفي و در سه تکرار انجام گرفت. بطوريکه هر تکرار حاوي سه بوته توت فرنگي رقم کاماروسا بود. نتايج نشان داد گياهان تيمارشده با سيليکات سديم 100، نسبت به ساير تيمارهاي سيليسيمي از ميزان کلروفيل a بيشتري برخوردار بودند. غلظت پتاسيم و کلسيم برگ توت فرنگي در بستر دوگانه (فاقد پوسته برنج) به طور معني داري بيشتر از بستر سه گانه (حاوي پوسته برنج) بود. از ميان تيمارهاي به کار رفته تنها تيمار محلول پاشي سيليکات پتاسيم 100 به طور معني داري موجب افزايش سيليسيم برگ نسبت به ساير تيمارها در سطح احتمال يک درصد شد. ميزان فلاونوئيد کل در تيمار سيليکات پتاسيم 100 در بستر فاقد پوسته برنج به طور معني داري از تمامي تيمارها به غير از تيمار سيليکات پتاسيم 50 در بستر حاوي پوسته برنج، بيشتر بود. به طورکلي از نظر جذب عناصر غذايي و کيفيت ميوه توت فرنگي، تيمار سيليکات پتاسيم 100 در بستر فاقد پوسته برنج مؤثرتر از ساير تيمارها بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قاسمی، ک.، و قاجارسپانلو، م.، و حدادی نژاد، م. (1398). تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی, رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا. تغذیه گیاهان باغی, 2(1 ), 85-98. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=488168



Vancouver : کپی

قاسمی کامران، قاجارسپانلو مهدی، حدادی نژاد مهدی. تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی, رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا. تغذیه گیاهان باغی. 1398 [cited 2022May23];2(1 ):85-98. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=488168



IEEE : کپی

قاسمی، ک.، قاجارسپانلو، م.، حدادی نژاد، م.، 1398. تأثیر سیلیسیم بر غلظت عناصر غذایی, رنگیزه های فتوسنتزی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا. تغذیه گیاهان باغی, [online] 2(1 ), pp.85-98. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=488168.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی