برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر ميزان آفلاتوکسين B1 در آرد برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیمی فیزیک، دانشکده شیمی، مجتمع علوم، دانشگاه یزد، یزد، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: آفلاتوکسين ها متابوليت هاي ثانويه اي هستند که توسط برخي گونه هاي قارچ آسپرژيلوس در محصولات کشاورزي توليد شده و به دليل اثرات جهش زايي و سرطان زايي در مصرف کنندگان از نظر بهداشتي، پزشکي و اقتصادي اهميت زيادي دارند. هدف از اين تحقيق مقايسه پرتوهاي فرابنفش و تنگستن در کاهش آفلاتوکسين B1 در محيط آرد برنج مي باشد. مواد و روش ها: آرد برنج آلوده شده با دو غلظت 50 و ng/g 100 از آفلاتوکسين B1 توليد شده توسط قارچ Aspergillus flavus در آزمايشگاه، در 5 زمان 10، 20، 30، 40 و50 دقيقه و 2 فاصله 7 و 14 سانتيمتر از منبع نور فرابنفش با طول موج 366 نانومتر و تنگستن 100 وات مورد پرتودهي قرار گرفت. سنجش آفلاتوکسين با استفاده از روش الايزاي رقابتي و در دو تکرار انجام شد. ميزان آفلاتوکسين با نمونه هاي شاهد با استفاده از نرم افزار تجزيه آماري SAS نسخه 9. 1 توسط آزمون دانکن مورد مقايسه قرار گرفت. يافته ها: نتايج نشان داد حداکثر (67 و 68%) و حداقل (14 و 18%) کاهش آفلاتوکسين B1 بعد از 50 و 10 دقيقه پرتودهي در فاصله 7 و 14 سانتيمتري به ترتيب توسط نور فرابنفش و تنگستن اتفاق مي افتد. غلظت اوليه آفلاتوکسين B1 در نمونه هاي مورد بررسي تأثيري در ميزان کاهش آفلاتوکسين بعد از پرتودهي نداشت اما کاهش فاصله تا منبع نور و افزايش زمان در معرض نور قرارگرفتن، موجب کاهش بيشتر آفلاتوکسين گرديد (P≤ 0. 01). نتيجه گيري: هرچه فاصله بين آرد برنج آلوده به آفلاتوکسين B1 به منبع نور فرابنفش و تنگستن کمتر باشد کاهش آفلاتوکسين در اثر پرتودهي بيشتر رخ مي دهد. در ضمن هرچه مدت زمان در معرض پرتو قرار گرفتن بيشتر باشد کاهش آفلاتوکسين هم بيشتر مي شود. استفاده از اين پرتوها در کاهش آلودگي مواد غذايي به آفلاتوکسين مي تواند مورد توجه قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بازگیر، م.، و محمدی منش، ح.، و فانی، س. (1398). اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه, 16(4 (پیاپی 64) ), 25-32. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=481911



Vancouver : کپی

بازگیر محسن، محمدی منش حسین، فانی سیدرضا. اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه. 1398 [cited 2021September28];16(4 (پیاپی 64) ):25-32. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=481911



IEEE : کپی

بازگیر، م.، محمدی منش، ح.، فانی، س.، 1398. اثر پرتو فرابنفش و تنگستن بر میزان آفلاتوکسین B1 در آرد برنج. علوم غذایی و تغذیه, [online] 16(4 (پیاپی 64) ), pp.25-32. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=481911.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی