برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر گلايسين بتائين و گرم کردن متناوب بر حفظ کيفيت و عمر انبارماني فلفل شيرين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
 
چکیده: 
به منظور بررسي حفظ کيفيت ميوه و عمر انبارماني فلفل شيرين با تيمار گلايسين بتائين و گرم کردن متناوب، آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملاً تصادفي با سه تکرار در دانشگاه زنجان در سال 1395 انجام شد. تيمارهاي آزمايشي شامل تيمار گرمايي متناوب در سه سطح (شاهد، 20 و 30 درجه سانتي گراد) و تيمار گلايسين بتائين در سه سطح (0، 5 و 10 ميلي مولار) بودند. ميوه ها در دماي 4 درجه سانتي گراد و رطوبت نسبي 5± 85 درصد به مدت 30 روز نگهداري شدند. نتايج نشان دادند که در طول مدت نگهداري در دماي پايين به تدريج با افزايش دوره انبارماني محتواي ويتامين ث، کلروفيل، کاروتنوئيد و فعاليت آنزيم پراکسيداز کاهش يافت و کاهش وزن، اسيديته عصاره و نشت يوني افزايش پيدا کرد. تيمارهاي گرمادهي متناوب و گلايسين بتائين بر روي صفات مورد مطالعه اعم از مواد جامد محلول، اسيديته عصاره، محتواي ويتامين ث، کلروفيل، کاروتنوئيد و فعاليت آنزيم پراکسيداز اثرات مثبتي داشتند و موجب بهبود کيفيت ميوه فلفل در مدت زمان نگهداري در دماي پايين شدند. اين تيمارها از کاهش وزن محصول جلوگيري کرده و موجب کاهش نشت يوني در طول مدت نگهداري شدند. بين سطوح مختلف تيمار حرارتي و گلايسين بتائين، دماي 20 درجه سانتي گراد و غلظت 5 ميلي مولار در بهبود خصوصيات کيفي فلفل مفيدتر واقع شدند. لذا استفاده گلايسين بتائين و گرم کردن متناوب مي تواند کيفيت فلفل شيرين را افزايش داده و با جلوگيري از افزايش آلودگي ها عمر پس از برداشت فلفل شيرين را بهبود بخشند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قهرمانی، ز.، و نوبخت، ع.، و برزگر، ط.، و ربیعی، و. (1398). اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین. علوم سبزی ها, 3(1 (پیاپی 5) ), 23-38. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=481610



Vancouver : کپی

قهرمانی زهرا، نوبخت علی، برزگر طاهر، ربیعی ولی. اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین. علوم سبزی ها. 1398 [cited 2022January27];3(1 (پیاپی 5) ):23-38. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=481610



IEEE : کپی

قهرمانی، ز.، نوبخت، ع.، برزگر، ط.، ربیعی، و.، 1398. اثر گلایسین بتائین و گرم کردن متناوب بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی فلفل شیرین. علوم سبزی ها, [online] 3(1 (پیاپی 5) ), pp.23-38. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=481610.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 43 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی