برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  20 , شماره  1 ; از صفحه 94 تا صفحه 105 .
 
عنوان مقاله: 

اثر قارچهاي ميكوريز آربوسكولار بر عملكرد و جذب عناصر غذايي در گوجه فرنگي تحت شوري حاصل از NaCl و مخلوط املاح

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اثر قارچهاي ميكوريز روي تغذيه گياهان و افزايش عملكرد در شرايط شور بخوبي شناخته نشده است. در اين پژوهش، اثر شوري حاصل از كلريد سديم و مخلوط املاح بر عملكرد و جذب عناصر غذايي در گوجه فرنگي رقم اسپكتروم 882 در همزيستي با دو گونه از قارچهاي ميكوريز آربوسكولار مورد بررسي قرار گرفت. طرح آزمايشي به صورت فاكتوريل با دو فاكتور، قارچ در سه سطح M0  (بدون قارچ)، Mi (Glomus interaradices) و (Glomus mosseae) Mm و فاكتور شوري شامل هشت سطح با دو نوع تركيب شوري، چهار سطح شوري مخلوط املاح (S1 تا S4) شامل نمكهاي NaCl ، CaCl2، MgSO4 وNa2SO4  به ترتيب با نسبت (W.V) 20:43:38:1 و چهار سطح شوري كلريد سديم (S5 تا S8) در قالب طرح پايه بلوكهاي كامل تصادفي اجرا شد. در هر نوع تركيب، سطوح شوري به ترتيب شامل 1.2، 4، 6.5 و 8 دسي زيمنس بر متر بودند. تلقيح گياهان با دو گونه قارچي در خزانه صورت گرفت و بعد از حدود يك ماه، گياهان تلقيح شده به گلدانهاي حاوي چهار كيلوگرم ماسه استريل منتقل شده و بعد از استقرار كامل گياهچه ها تيمارهاي شوري به تدريج آغاز شدند. نتايج تجزيه آمارهاي افزايش معني دار در وزن خشك بخش هوايي، ريشه، مقدار فسفر و پتاسيم و نسبت K.Na در بخش هوايي را در گياهان تلقيح شده با Mi در مقايسه با گياهان شاهد بدون ميكوريز يا تلقيح شده با قارچ Mm نشان داد(P<0.05)  هر چند بين دو گونه قارچي از نظر عملكرد اختلاف معني دار وجود نداشت ولي اين دو گونه قارچي Mi و Mm عملكرد را به ترتيب حدود%16 و%10  نسبت به شاهد افزايش دادند. اثر سطوح شوري براي تمام صفحات اندازه گيري شده غير از غلظت منيزيم ريشه معني دار شد(P<0.001) . نسبت K/Na در بخش هوايي و نسبت Ca/Na در ريشه و بخش هوايي در سطوح متناظر، در شوري مخلوط املاح نسبت به كلريد سديم افزايش معني دار داشتند(P<0.05) .
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

برین، م.، و علی اصغرزاده، ن.، و صمدی، ع. (1385). اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح. علوم خاک و آب, 20(1), 94-105. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48135



Vancouver : کپی

برین محسن، علی اصغرزاده ناصر، صمدی عباس. اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح. علوم خاک و آب. 1385 [cited 2022January19];20(1):94-105. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48135



IEEE : کپی

برین، م.، علی اصغرزاده، ن.، صمدی، ع.، 1385. اثر قارچهای میکوریز آربوسکولار بر عملکرد و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی تحت شوری حاصل از NaCl و مخلوط املاح. علوم خاک و آب, [online] 20(1), pp.94-105. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48135.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 192 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی