برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  61 , شماره  1 ; از صفحه 71 تا صفحه 76 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر مكمل غذايي روغن ماهي غني از اسيدهاي چرب امگا -3 بر توليد و تركيبات شير گاو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی مازندران، تنکابن، ایران
 
چکیده: 
هدف: بهبود كيفي اسيدهاي چرب شير از طريق مكمل غذايي روغن ماهي غني از اسيدهاي چرب امگا-3 (خصوصا  EPAو DHA) در جيره غذايي گاوهاي شيري.طرح: كارآزمايي باليني.حيوانات: 10 راس گاو شيري (5 راس در گروه آزمايش و 5 راس در گروه كنترل).روش: خوراندن مقادير مختلف روغن ماهي (به ترتيب در هفته هاي اول و دوم ميزان 100 ميلي ليتر، در هفته سوم 300 ميلي ليتر و در هفته چهارم 500 ميلي ليتر در روز به ازاي هر راس گاو) حاوي اسيدهاي چرب غير اشباع زنجير بلند امگا-3 خصوصا دو اسيد چرب ايكوزاپنتاانوييك اسيد(eicosapentaenoic ,EPA)  و دوكوزاهگزاانوييك اسيد (docosahexaenoic acid,DHA) به همراه جيره غذايي پايه در دو گروه شامل 1) گروه تيمار با روغن ماهي و 2) گروه كنترل.تجزيه و تحليل آماري: داده هاي خام با برنامه نرم افزاري Instat بررسي شد. براي مقايسه تغييرات ميزان درصد چربي، پروتئين، ماده خشك، شير توليدي و اسيدهاي چرب اشباع و غير اشباع شير دو گروه از گاوها در هفته هاي يكسان از آزمون نمونه هاي مستقلunpaired t test  استفاده شد و p<0.05 به عنوان سطح معني دار در نظر گرفته شد.نتايج: نتايج بدست آمده از اين تحقيق نشان داد كه مقادير بالاي 100ميلي ليتر روغن ماهي ميزان درصد چربي شير را كاهش داد ولي تاثيري بر ميزان پروتئين و ماده خشك شير و نيز ميانگين شير توليد شده نداشتند. به علاوه اينكه موجب بهبود كيفي پروفايل اسيدهاي چرب شير گاوهاي گروه تيمار با روغن ماهي در مقايسه با شير گاوهاي گروه كنترل گرديد. در اين ارتباط درصد اسيدهاي چرب غير اشباع شير افزايش و درصد اسيدهاي چرب اشباع شير كاهش نشان دادند.نتيجه گيري: با توجه به نتايج بدست آمده از اين تحقيق و يافته هاي ديگر محققين مي توان بيان داشت كه وجود تركيبات روغن ماهي خصوصا اسيدهاي چرب EPA و DHA در جيره غذايي گاوهاي شيري جهت بهبود كيفي اسيدهاي چرب شير ضروري باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حقیقی، م.، و خوش باوررستمی، ح.، و سلمانی، ع.، و امیدی، م.، و دیانی دردشتی، ا. (1385). بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 61(1), 71-76. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48131



Vancouver : کپی

حقیقی مسعود، خوش باوررستمی حسینعلی، سلمانی علی، امیدی مسعود، دیانی دردشتی ارمغان. بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1385 [cited 2022January23];61(1):71-76. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48131



IEEE : کپی

حقیقی، م.، خوش باوررستمی، ح.، سلمانی، ع.، امیدی، م.، دیانی دردشتی، ا.، 1385. بررسی اثر مکمل غذایی روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا -3 بر تولید و ترکیبات شیر گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 61(1), pp.71-76. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48131.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 178 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی