4 SID.ir | بررسي روابط بين صفات موثر بر توليد اسانس در گونه هايي از نعناع
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي روابط بين صفات موثر بر توليد اسانس در گونه هايي از نعناع

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تعدادي از صفات مورفولوژيك و فنولوژيك در گونه هاي مختلف نعناع وجود دارند كه داراي همبستگي هاي بالايي با ميزان تجمع اسانس در اندام هاي مختلف زايشي و رويشي گياه مي باشند. درك صحيح اين اثرات مي تواند موجب بهبود راهكارهاي اصلاحي مورد استفاده در افزايش توليد كمي و كيفي اسانس گردد. در اين تحقيق كه در موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع صورت گرفت، روش تجزيه عليت به كار گرفته شد تا تعدادي از صفات مورفولوژيك، فنولوژيك و بيوشيميايي كه در يك آزمايش مزرعه اي روي گونه هايي از نعناع گزارش شده بودند مورد ارزيابي قرار گيرند. تجزيه صفاتي كه همبستگي بالايي با ميزان اسانس گل داشتند نشان داد كه درصد اسانس برگ و طول برگ اثرات مستقيم زيادي روي ميزان اسانس گل دارند. تاريخ گل دهي اثر مستقيم مثبت ولي اثرات غير مستقيم منفي بالايي از طريق ساير صفات مستقل روي ميزان اسانس گل از خود نشان داد. به طوري كه در مجموع، اين صفت اثر منفي روي توليد اسانس در گل داشت. تجزيه صفاتي كه همبستگي بالايي با ميزان اسانس در برگ داشتند نشان داد كه ضخامت ساقه و ميزان اسانس گل اثرات مثبت و برابري بر ميزان اسانس برگ دارند. در اين تجزيه نيز تاريخ گل دهي داراي اثرات مستقيم و غير مستقيم منفي بر ميزان اسانس در برگ بود. طول ساقه اثر غير مستقيم و مثبت نسبتا زيادي از طريق ساير صفات مستقل بر ميزان اسانس برگ داشت. اين اثرات با اثر مستقيم منفي اين صفت روي توليد اسانس برگ به نحوي به تعادل رسيدند كه برآيند آن به 0.478 رسيد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 119
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی