نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي امکان سنجي توليد نان تست چاودار غني شده با کلسيم، ويتامين D3 و منيزيم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، دانشگاه آزاد علوم دارویی، تهران، ایران
 
چکیده: 
نان ماده غذايي اصلي در رژيم غذايي مردم ايران مي باشد و با توجه به کمبودهاي مواد معدني نظير کلسيم، منيزيم، يد، روي، آهن، اسيد فوليک و انواع ويتامين ها که در ميان افراد جامعه وجود دارد، ساده ترين راه جبران اين کمبودها غني سازي نان مي باشد. در اين پژوهش اثر غني سازي نان تست چاودار با کلسيم، منيزيم و ويتامين D3 بر خواص شيميايي آن (نظير گلوتن خشک، گلوتن مرطوب، عدد گلوتن، پروتئين خام، رطوبت و pH) بررسي و با نمونه کنترل مقايسه گرديد. تيمارهاي T2 (ppm 900 کربنات کلسيم)، T3 (ppm 40 ويتامين D3)، T4 (ppm 150 منيزيم)، T5 (ppm 900 کربنات کلسيم و ppm 40 ويتامين D3)، T6 (ppm 900 کربنات کلسيم و ppm 150 منيزيم)، T7 (ppm 40 ويتامين D3 و ppm 150 منيزيم) و T8 (ppm 900 کربنات کلسيم و ppm 40 ويتامين D3 و ppm 150 منيزيم) تهيه و با تيمار T1 (کنترل) مقايسه شدند. نتايج نشان دادکه اختلاف معني داري بين گلوتن خشک، گلوتن مرطوب، شاخص گلوتن، درصد پروتئين، pH و رطوبت آرد غني سازي شده وجود ندارد (05/0P)، درصد خاکستر در تيمار T8 با بالاترين ميانگين اختلاف معني داري با همه تيمارها داشته و شاخص pH نيز در تيمار T5 اختلاف معني داري با ساير تيمارها دارا بود (05/0>P)، همچنين تيمارهايي که با کربنات کلسيم غني سازي شده بودند بالاترين ميانگين را در مقايسه با ساير تيمارها داشتند. اندازه گيري مقدار کلسيم و منيزيم در نان توليدي نشان داد که اين شاخص ها در تيمارهاي غني سازي شده با هم اختلاف معني داري نداشتند (05/0P)، در نهايت تيمار T8 به عنوان بهترين تيمار انتخاب شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلطانی، ز.، و فرجی، ع.، و عزیزی، م.، و مشعشی، ع. (1399). بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم, ویتامین D3 و منیزیم. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 12(1 (پیاپی 43)), 15-25. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=480519



Vancouver : کپی

سلطانی زهرا، فرجی علیرضا، عزیزی محمدحسین، مشعشی علی. بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم, ویتامین D3 و منیزیم. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1399 [cited 2022August19];12(1 (پیاپی 43)):15-25. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=480519



IEEE : کپی

سلطانی، ز.، فرجی، ع.، عزیزی، م.، مشعشی، ع.، 1399. بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم, ویتامین D3 و منیزیم. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 12(1 (پیاپی 43)), pp.15-25. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=480519.



 

 
بازدید یکساله 171 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی