برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1397 , دوره  5 , شماره  4 ; از صفحه 81 تا صفحه 92 .
 
عنوان مقاله: 

غني سازي ماست بادمجان با عصاره الکلي شيرين بيان و اثر آن بر هليکوباکتر پيلوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد ورامین پیشوا، ورامین، ایران
 
چکیده: 
هليکوباکتر پيلوري مي تواند عامل بيماري هاي دستگاه گوارش نظير ورم معده، زخم معده و سرطان معده باشد. درمان اصلي اين بيماري مصرف آنتي بيوتيک است ولي با توجه به طول درمان اين بيماري و آسيب هاي ناشي از مصرف آنتي بيوتيک، نياز به پيدا کردن درمان هاي جايگزين احساس مي شود که به نظر مي رسد استفاده از گياهان دارويي بهترين جايگزين براي درمان اين بيماري باشد. هدف از اين تحقيق بررسي اثر غني سازي ماست بادمجان با عصاره الکلي شيرين بيان بر مهار هليکوباکتر پيلوري بود. عصاره شيرين بيان با غلظت هاي 1/0، 2/0، 3/0، 4/0 و 5/0 درصد به نمونه هاي ماست بادمجان اضافه شد. نمونه شاهد (فاقد عصاره) نيز تهيه گرديد. نمونه هاي ماست به مدت سه هفته در دماي 4 درجه سانتي گراد نگهداري شد. ويژگي هاي ميکروبي، فيزيکوشيميايي و حسي نمونه هاي ماست مورد بررسي قرار گرفت. حداقل غلظت بازدارندگي عصاره شيرين بيان به روش ميکرودايلوشن عليه هليکوباکتر پيلوري ppm 7000 و حداقل غلظت کشندگي آن ppm 10000 بود. بيشترين قطر هاله عدم رشد باکتري مربوط به نمونه ماست بادمجان حاوي 5/0 درصد عصاره شيرين بيان بود. با افزودن عصاره شيرين بيان به نمونه هاي ماست بادمجان، ميزان اسيديته و آب اندازي به طور معني داري کاهش يافت ( 05/0>p ). افزودن عصاره شيرين بيان موجب بهبود پذيرش کلي حسي نمونه ها شد. در بين نمونه ها، نمونه حاوي 5/0 درصد عصاره شيرين-بيان به عنوان تيمار برتر انتخاب گرديد. بنابراين ماست بادمجان حاوي عصاره شيرين بيان ضمن داشتن يک کيفيت حسي مطلوب، مي تواند در مهار هليکوباکتر پيلوري موثر باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

تکیه معروف، س.، و پوراحمد، ر.، و اسحاقی، م. (1397). غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری. میکروب شناسی مواد غذایی, 5(4 ), 81-92. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=480493



Vancouver : کپی

تکیه معروف سعید، پوراحمد رضوان، اسحاقی محمدرضا. غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری. میکروب شناسی مواد غذایی. 1397 [cited 2021October28];5(4 ):81-92. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=480493



IEEE : کپی

تکیه معروف، س.، پوراحمد، ر.، اسحاقی، م.، 1397. غنی سازی ماست بادمجان با عصاره الکلی شیرین بیان و اثر آن بر هلیکوباکتر پیلوری. میکروب شناسی مواد غذایی, [online] 5(4 ), pp.81-92. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=480493.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 186 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی